amahi dashboard incorrect server status

wvdlee
Posts: 61
Joined: Wed Feb 25, 2009 9:19 am

Re: amahi dashboard incorrect server status

Postby wvdlee » Wed Dec 17, 2014 10:56 am

I booted with the previous kernel, but still no success.

Systeem 3.10.5-201.fc19.x86_64 ,x86_64
Platform 7.4.0-1
Core 5.4.2-1
Bedrijfstijd 18:53:28 up 4 min, 0 users, load average: 0.31, 0.38, 0.19


Code: Select all

Dec 17 18:49:57 localhost systemd[1]: Starting OpenVPN Robust And Highly Flexible Tunneling Application On amahi... Dec 17 18:49:57 localhost openvpn[1117]: /usr/sbin/openvpn: symbol lookup error: /usr/sbin/openvpn: undefined symbol: pkcs11h_openssl_session_getEVP Dec 17 18:49:57 localhost systemd[1]: openvpn@amahi.service: control process exited, code=exited status=127 Dec 17 18:49:57 localhost systemd[1]: Failed to start OpenVPN Robust And Highly Flexible Tunneling Application On amahi. Dec 17 18:49:57 localhost systemd[1]: Unit openvpn@amahi.service entered failed state.

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11316
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: amahi dashboard incorrect server status

Postby bigfoot65 » Wed Dec 17, 2014 2:23 pm

That's not the correct kernel version I posted. Not sure why you have a different kernel version than my machine.

Recommend you uninstall the app and then check to see that nothing is left behind. The OpenVPN package should still be installed as the openvpn.service.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11316
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: amahi dashboard incorrect server status

Postby bigfoot65 » Wed Dec 17, 2014 2:38 pm

Mine now reflects 3.14.23-100.fc19.x86_64 ,x86_64. Guess it just needed a reboot.

OpenVPN Server is working on mine still. Not sure what is up with yours though. There has to be something in the logs to help. Check the amahi-app-installer log for clues.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

wvdlee
Posts: 61
Joined: Wed Feb 25, 2009 9:19 am

Re: amahi dashboard incorrect server status

Postby wvdlee » Wed Dec 17, 2014 4:03 pm

Dec 17 18:49:57 localhost openvpn[1117]: /usr/sbin/openvpn: symbol lookup error: /usr/sbin/openvpn: undefined symbol: pkcs11h_openssl_session_getEVP

This is the only clue I can find.
There are no errors or clues in the installation logs.
Oonly that the file was downloaded from cache, can I clear this cache?

Is there a place were settings stay behind after an uninstall that i Can remove manually?

[ Post made via Android ] Image

wvdlee
Posts: 61
Joined: Wed Feb 25, 2009 9:19 am

SOLVED Re: amahi dashboard incorrect server status

Postby wvdlee » Wed Dec 17, 2014 4:40 pm

I solved it by doing
Uninstall openvpn
Remove everything with openvpn that was leftover
Reboot
Yum update
Reboot
Uninstall zoneminder
Install openvpn

Now it's working again and the status is also "Running"

On my remote server I cannot uninstall openvpn until I am on location, so in the mean time I am not going to mess with that machine.

[ Post made via Android ] Image

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11316
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: amahi dashboard incorrect server status

Postby bigfoot65 » Wed Dec 17, 2014 5:02 pm

Interesting. Glad you got it working. Can you post what you removed for clean up? Might need to add to the wiki for future troubleshooting.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

wvdlee
Posts: 61
Joined: Wed Feb 25, 2009 9:19 am

Re: amahi dashboard incorrect server status

Postby wvdlee » Thu Dec 18, 2014 10:01 am

The only thing I could find was /var/log/openvpn-status.log only accessible by root. I removed that just to be sure, but I think the yum update was the real solution

[ Post made via Android ] Image

wvdlee
Posts: 61
Joined: Wed Feb 25, 2009 9:19 am

Re: amahi dashboard incorrect server status

Postby wvdlee » Thu Dec 18, 2014 11:33 am

on mu remote amahi server I tried a yum update followed by a reboot, but no result. Openvpn works but the status is stopped. I am not going to try anything more on that computer as I do not want to break the working openvpn

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11316
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: amahi dashboard incorrect server status

Postby bigfoot65 » Thu Dec 18, 2014 2:49 pm

Understand. The server status may correct itself. Depending on when you installed OpenVPN, it may have been updated and that's why you are experiencing these issues.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest