neither OPENVPN nor IPSEC-VPN-Server will start ...

darkman1964
Posts: 15
Joined: Thu Mar 29, 2012 4:50 am

neither OPENVPN nor IPSEC-VPN-Server will start ...

Postby darkman1964 » Thu Aug 30, 2012 12:03 am

hi,

i installed ipsec-vpn and everything seems to be fine. but the server didn´t start. the entry at "setup-server" is "red". i tried to start the server by a klick on "start", but this failed. the same with openvpn.

i´m using hda on ubuntu 12.04.

how can i control this app on a terminal ?

oliver

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11677
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: neither OPENVPN nor IPSEC-VPN-Server will start ...

Postby bigfoot65 » Thu Aug 30, 2012 4:50 am

The Dashboard server tab sometimes does not correctly report status. For CLI, you can try the following:

Code: Select all

sudo service openvpn status sudo service racoon status
Hope this helps.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

cybercowboy
Posts: 53
Joined: Sun May 02, 2010 5:55 pm

Re: neither OPENVPN nor IPSEC-VPN-Server will start ...

Postby cybercowboy » Tue Sep 04, 2012 9:21 am

I've uninstalled and reinstalled openvpn 3 times and each time when I check the status I'm getting:

Code: Select all

openvpn: unrecognized service
it's almost as if the service isn't being recognized correctly

I am running on 64-bit Ubuntu 12.04(.1 after all updates) I recently rebuilt the server from bare metal but on a previous 64-bit 12.04 the VPN was working fine.

cybercowboy
Posts: 53
Joined: Sun May 02, 2010 5:55 pm

Re: neither OPENVPN nor IPSEC-VPN-Server will start ...

Postby cybercowboy » Tue Sep 04, 2012 9:30 am

And a reboot, uninstall/reinstall seems to have corrected whatever weirdness I was getting, service is now running.

darkman1964
Posts: 15
Joined: Thu Mar 29, 2012 4:50 am

Re: neither OPENVPN nor IPSEC-VPN-Server will start ...

Postby darkman1964 » Sat Sep 15, 2012 3:04 am

back from vacation ...

VPN is still not working for me:

1. ipsec-server is running but i can´t establish a connection from my android 4.0.4 -device -> i gave up and tried openvpn

2. deinstalled ipsec, installed openvpn (openvpn-server didn´t start), restarted my hda, openvpn can´t be started from hda or terminal:

Image



Image

3. looked for a running service by using htop:

Image

its not running ...

so, befor i can test the connection i need to get it run. how about deinstall openvpn at hda and install openvpn-server for ubuntu with apt-get ?

are there any ideas for testing ?

olli

darkman1964
Posts: 15
Joined: Thu Mar 29, 2012 4:50 am

Re: neither OPENVPN nor IPSEC-VPN-Server will start ...

Postby darkman1964 » Sat Sep 15, 2012 3:41 am

this is what i tried next:

1. deinstalled openvpn

2. renamed /etc/openvpn/ to /etc/openvpn.bak/

i found this files at /etc/openvpn/ :

Image

3. restarted my hda

4. reinstalled openvpn, openvpn-server didn´t start

5. restarted my hda

6. openvpn still didn´t run / start

7. /etc/openvpn/ is empty

8. copied files from /etc/openvpn.bak/ to /etc/openvpn/

9. openvpn still didn´t run / start

more ideas ???

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11677
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: neither OPENVPN nor IPSEC-VPN-Server will start ...

Postby bigfoot65 » Sat Sep 15, 2012 6:46 am

Check the /var/log/amahi-app-installer.log for errors. I have OpenVPN running on Ubuntu and appears to be working fine.

I just tested it on a VM and it's working. There may be some weirdness with your HDA that is causing issues. Checking logs may help shed some light on the problem.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

darkman1964
Posts: 15
Joined: Thu Mar 29, 2012 4:50 am

Re: neither OPENVPN nor IPSEC-VPN-Server will start ...

Postby darkman1964 » Sat Sep 15, 2012 12:49 pm

hi bigfoot65,

thank you for your help. this is the first entry in amahi-app-intaller.log as i installed openvpn the first time:

Image

later this log-entry :

Image

and the last entries to openvpn-installations

Image

here is the complete log-file :

http://www.daten-hoster.de/file/details ... taller.log

there are some issues but i don`t know the meaning ...

do you know want i must do next ?

thank you
olli

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11677
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: neither OPENVPN nor IPSEC-VPN-Server will start ...

Postby bigfoot65 » Sat Sep 15, 2012 1:52 pm

Those all indicate the app has errors on install, hence why it's not working. I would recommend uninstall, reboot, and try again.

It appears there may be a connectivity issue with the app installing. That is normally what causes issues. Ensure there is no other activity occurring on your network while you attempt the install.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

darkman1964
Posts: 15
Joined: Thu Mar 29, 2012 4:50 am

Re: neither OPENVPN nor IPSEC-VPN-Server will start ...

Postby darkman1964 » Sun Sep 16, 2012 3:25 am

i tried , but it doesn´t worked for me ....

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest