can't get apps to run

dumbledore
Posts: 46
Joined: Wed Jul 06, 2011 4:01 am

can't get apps to run

Postby dumbledore » Wed Jul 20, 2011 9:36 am

I am running the plug edition on a dreamplug and have not made made any changes to the default configuration. I can access the server via http://hda from any computer on my LAN and browse the shares. I also have access to the internet via the Amahi server. However, when I try to go to http://<appname>, the browser searches for <appname>.<mydomain> and returns an error that it can't find the URL.

I can't ping <mydomain> from within the LAN even though I have turned off DHCP and DNS on my router, restarted httpd on the Amahi server and rebooted other computers. I also can't VPN to the server from outside the network, getting the error that host is unknown.

The network troubleshooter at http://net.pommepause.com/network_troubleshooter/ gagged at step 4 (no dns on the server).

How does one activate dns on the server?

Help!!

Paul

mattwire
Posts: 4
Joined: Wed Jul 13, 2011 5:06 pm

Re: can't get apps to run

Postby mattwire » Thu Jul 21, 2011 6:12 am

Most likely caused by this bug http://bugs.amahi.org/issues/show/613 which I get every time I add/remove an app. Deleting the *.jnl files and restarting named works for me.

dumbledore
Posts: 46
Joined: Wed Jul 06, 2011 4:01 am

Re: can't get apps to run

Postby dumbledore » Thu Jul 21, 2011 6:51 am

I'll give it a try tonight, although in contrast to the bug, I am able to ping http://hda. I also found that I can get to the webmin app using http://10000 (which is the port webmin uses), but not http://webmin or webmin.<domainname>.

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11450
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: can't get apps to run

Postby bigfoot65 » Thu Jul 21, 2011 10:38 am

Check out the .conf file for webmin located in /etc/httpd/conf.d. Post the 2 ProxyPass lines here so I can see if they are correct.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

dumbledore
Posts: 46
Joined: Wed Jul 06, 2011 4:01 am

Re: can't get apps to run

Postby dumbledore » Thu Jul 21, 2011 10:48 am

I'll do that tonight when I'm back at the box.
Paul

dumbledore
Posts: 46
Joined: Wed Jul 06, 2011 4:01 am

Re: can't get apps to run

Postby dumbledore » Thu Jul 21, 2011 4:50 pm

mattwire You were right. Removing the *.jnl files and restarting named solved the problem. Thanks for pointing out the solution.

I can now access http://<appname>, and http://<appname>.<domainname>

I'm a happy camper!

dumbledore
Posts: 46
Joined: Wed Jul 06, 2011 4:01 am

Re: can't get apps to run

Postby dumbledore » Wed Aug 03, 2011 7:19 pm

Everything was fine until yesterday when I could no longer get to http://hda.

I looked and discovered that two *.jnl files had been created. Removing them restored access to http://hda, but now I'm wondering what caused the two files to be written.

Does anyone know what's causing the files to be written to disk?

How can I prevent this from happening in the future?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests