Problem with startx

capzulu
Posts: 2
Joined: Mon Sep 06, 2010 4:43 pm

Problem with startx

Postby capzulu » Mon Sep 06, 2010 4:48 pm

Hello,

I have installed Amahi and had it running for a few days. Now i've configured it to start headless, but when i logon with ssh with a non root user and i type startx, it cannot run the graphics.

Code: Select all

[capzulu@server ~]$ startx xauth: creating new authority file /home/capzulu/.serverauth.9719 X.Org X Server 1.7.1 Release Date: 2009-10-23 X Protocol Version 11, Revision 0 Build Operating System: 2.6.18-164.2.1.el5 Current Operating System: Linux server 2.6.31.5-127.fc12.i686.PAE #1 SMP Sat Nov 7 21:25:57 EST 2009 i686 Kernel command line: ro root=/dev/mapper/vg_server-lv_root LANG=pt_PT.UTF-8 SYS FONT=latarcyrheb-sun16 KEYBOARDTYPE=pc KEYTABLE=pt-latin1 rhgb quiet Build Date: 05 November 2009 07:43:20PM Build ID: xorg-x11-server 1.7.1-7.fc12 Current version of pixman: 0.16.2 Before reporting problems, check http://bodhi.fedoraproject.org/ to make sure that you have the latest version. Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting, (++) from command line, (!!) notice, (II) informational, (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown. (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Tue Sep 7 00:42:48 2010 (==) Using default built-in configuration (30 lines) (EE) open /dev/fb0: No such file or directory Backtrace: 0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x3c) [0x80e587c] 1: /usr/bin/X (0x8047000+0x5fb66) [0x80a6b66] 2: (vdso) (__kernel_rt_sigreturn+0x0) [0x38840c] 3: /usr/bin/X (xf86InitViewport+0x66) [0x816dd16] 4: /usr/bin/X (InitOutput+0xca0) [0x80b7010] 5: /usr/bin/X (0x8047000+0x1b710) [0x8062710] 6: /lib/libc.so.6 (__libc_start_main+0xe6) [0x5eabb6] 7: /usr/bin/X (0x8047000+0x1b4b1) [0x80624b1] Segmentation fault at address 0x18 Fatal server error: Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting Please consult the The X.Org Foundation support at http://bodhi.fedoraproject.org/ for help. Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional informati on. giving up. xinit: No such file or directory (errno 2): unable to connect to X server xinit: No such process (errno 3): Server error.
Can anyone tell me what the problem is?

Thanks

servalan
Posts: 13
Joined: Tue Jun 22, 2010 3:32 am

Re: Problem with startx

Postby servalan » Thu Sep 16, 2010 7:37 am

Isn't that by (Linux) design?

I run my Amahi server headless by reducing the runlevel setting. It is my understanding that doing that prohibits X from starting, because X needs a higher runlevel than I am currently using.

User avatar
moredruid
Expert
Posts: 791
Joined: Tue Jan 20, 2009 1:33 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: Problem with startx

Postby moredruid » Thu Sep 16, 2010 11:28 pm

@servalan: nope, in runlevel 3 you can start X, no problems

@capzulu: it seems xorg is looking for a framebuffer device (/dev/fb0)
you should check the fedora IRC/forums, they might be able to help.
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D2173656C7572206968616D41snlbxq' | dc
Galileo - HP Proliant ML110 G6 quad core Xeon 2.4GHz, 4GB RAM, 2x750GB RAID1 + 2x1TB RAID1 HDD

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 8 guests