Amahi mounting the shares locally

buldogg
Posts: 5
Joined: Sat Jul 28, 2012 4:04 pm

Amahi mounting the shares locally

Postby buldogg » Sat Jul 28, 2012 4:13 pm

I have looked everywhere on my issue and read the troubleshooting guide Im sorry if im just missing it.

I am trying to mount my shares locally so I can copy over some file from another drive. For the life of me I wont work I make sure I have the command correct and the targets correct in the command but everytime I run the "service mount_shares_locally start" I've also tried it with sudo, I get "env: /etc/init.d/mount_shares_locally: No such file or directory"

Its driving me nuts I dont know why its not working. This is a fresh install I have 2 drives in my greyhole pool, and Im trying to get this files off this drive and add this one to the pool.

Please help I've looked everywhere

bertie40
Posts: 35
Joined: Sat Mar 19, 2011 3:16 am

Re: Amahi mounting the shares locally

Postby bertie40 » Sun Jul 29, 2012 10:07 am

I'm stuck here as well, with the same problem.

I hope this gets resolved soon.

buldogg
Posts: 5
Joined: Sat Jul 28, 2012 4:04 pm

Re: Amahi mounting the shares locally

Postby buldogg » Sun Jul 29, 2012 11:15 am

maybe someone can help Ive been working on this for 3 days. I can finish setting up sickbeard until this get resolved

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11437
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Amahi mounting the shares locally

Postby bigfoot65 » Sun Jul 29, 2012 3:26 pm

The mount_shares_locally script has to be downloaded and installed as per the wiki guidance.

http://wiki.amahi.org/index.php/Mount_Shares_Locally
ßîgƒσστ65
Applications Manager

bertie40
Posts: 35
Joined: Sat Mar 19, 2011 3:16 am

Re: Amahi mounting the shares locally

Postby bertie40 » Mon Jul 30, 2012 6:34 am

"The mount_shares_locally script has to be downloaded and installed as per the wiki guidance. http://wiki.amahi.org/index.php/Mount_Shares_Locally"

............ Which I have tried, ......repeatedly.

The script file is clearly in the init.d directory, but it is not being detected.

Permissions issue ?

[ Post made via iPad ] Image

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11437
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Amahi mounting the shares locally

Postby bigfoot65 » Mon Jul 30, 2012 6:41 am

Could be. Make sure it is chmod 755 or it will not work.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

bertie40
Posts: 35
Joined: Sat Mar 19, 2011 3:16 am

Re: Amahi mounting the shares locally

Postby bertie40 » Mon Jul 30, 2012 10:18 am

Change Permissions?
yep. tried it.

I cd'd into /etc/init.d
typed dir
"mount_shares_locally" is there.

I typed chmod 755 mount_shares_locally
ok
Then typed "service mount_shares_locally start"

I then get "env: /etc/init.d/mount_shares_locally: No such file or directory"

Am I missing something ?

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11437
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Amahi mounting the shares locally

Postby bigfoot65 » Mon Jul 30, 2012 10:25 am

Check the ownership as well. It needs to be owned by root:root I believe. Also are you preceding the commands with sudo?
ßîgƒσστ65
Applications Manager

buldogg
Posts: 5
Joined: Sat Jul 28, 2012 4:04 pm

Re: Amahi mounting the shares locally

Postby buldogg » Mon Jul 30, 2012 11:46 am

Thanks to CPG on irc for this he had to help me for about 2 hours yesterday.

The file that we were downloading from the wiki mount_shares_locally was somehow uploaded in DOS mode CPG I think might have fixed the download so it should work now. If not there are a bunch of ^M in the file that needs to be cleaned up.

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11437
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Amahi mounting the shares locally

Postby bigfoot65 » Mon Jul 30, 2012 12:23 pm

Ah yes, that was on Facebook yesterday.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests