SOLVED: Amahi 11 Fresh Install issues

User avatar
hemington1
Posts: 145
Joined: Mon Nov 26, 2012 6:38 pm
Location: Perth Western Australia

SOLVED: Amahi 11 Fresh Install issues

Postby hemington1 » Tue Nov 06, 2018 8:51 pm

Just voicing a bit of installation frustration.
After several attempts to install, blank screen before Language Selection screen.
Eventually got upto Installation Summary page, however Amahi Server Setup would not acknowledge my Installation Code.
Once Installation Code was accepted, a warning symbol was displayed on Installation Source. This eventually cleared after using a mobile phone as an internet hot spot (USB)
Installation then proceeded to the first re-boot. This ran over night eventually overheating all Cores and no second re-boot.
Anyone else having issues with 11 or am I just the lucky one??? :(
Amahi 11
Intel i7 quad core 2.8GHz
1 GiB Geforce graphics
16 GiB RAM
Sagemcom Gateway 3864 modem/router

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11301
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Amahi 11 Fresh Install issues

Postby bigfoot65 » Wed Nov 07, 2018 9:06 am

Which install media are you using (i.e. Express CD, Minimal CD, or Full DVD)? Also are you using CD / DVD or USB? It sounds like you might be using the Express CD.

I have done several installs with Minimal CD with no issues. I did test the Express CD and had no problems, so not sure what's causing you problems.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

User avatar
hemington1
Posts: 145
Joined: Mon Nov 26, 2012 6:38 pm
Location: Perth Western Australia

Re: Amahi 11 Fresh Install issues

Postby hemington1 » Wed Nov 07, 2018 5:55 pm

Express CD. And minimal thru Troubleshooting.
Tried a few more times last night and same result. Tried USB, same result.
I'll install a fresh 10 tonight and try an upgrade one more time.
I've also downloaded the minimal iso, so I'll try that too.
If no success, I will stay with 10.
Amahi 11
Intel i7 quad core 2.8GHz
1 GiB Geforce graphics
16 GiB RAM
Sagemcom Gateway 3864 modem/router

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11301
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Amahi 11 Fresh Install issues

Postby bigfoot65 » Wed Nov 07, 2018 7:11 pm

It may be the Express CD does not have the drivers needed for your system.

Recommend trying the Fedora 27 Minimal CD first. If that does not work, then try the Full DVD.

I anticipate you will have success with the Minimal CD.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

User avatar
hemington1
Posts: 145
Joined: Mon Nov 26, 2012 6:38 pm
Location: Perth Western Australia

Re: Amahi 11 Fresh Install issues

Postby hemington1 » Thu Nov 08, 2018 6:37 pm

Thanks Big, Minimal CD installed. Fedora crashed a few times, but found an issue with Fedora and my graphics card bios settings. Fix this and installed required apps.
When trying to use Disk Wizzard to mount my additional dard drives, the dashboard had an exception and crashed. I mounted them via the terminal with no issues.
This was a long winded process, but got there in the end. Thanks for your suggestions.
Amahi 11
Intel i7 quad core 2.8GHz
1 GiB Geforce graphics
16 GiB RAM
Sagemcom Gateway 3864 modem/router

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11301
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

SOLVED: Re: Amahi 11 Fresh Install issues

Postby bigfoot65 » Thu Nov 08, 2018 6:58 pm

Awesome. Glad you got it sorted out.

By the way, there is a bug report for Disk Wizard. Refer to bug 2355.

Marking as resolved.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests