network gets killed during install

User avatar
sgtfoo
Posts: 419
Joined: Sun Jul 18, 2010 8:27 pm

network gets killed during install

Postby sgtfoo » Sun Apr 17, 2011 9:42 pm

So I recently pulled my old amahi OS drive and began an install of the new version on a fresh drive.

Everything's good during install until get to the part right after giving the install code.

Around 30% or so, I get a dead network icon in the top right. I can't get networking to turn back on. And with that I can't get updates to the ruby and sinatra if need be. I also noticed a MySQL error show up in the terminal.

So I tried another install on top of that and the same thing hapenned.... networking died mid-way thru install after the code goes in.

I had internet access during the Fedora install, so what's going on?
It won't let me tail the hda-installer log file either.

What more information should I provide for some help??
SgtFoo
HDA: VM inside oVirt FX-8300 95w (2 cores for HDA), 32GB RAM (2GB for HDA)
My PC: FX-8300, 16GB RAM, 3x 1TB HDDs, Radeon HD6970 2GB video; Win10 Pro x64
Other: PC, Asus 1215n (LXLE), Debian openZFS server (3x(2x2tb) mirrors)
Modem&Network: Thomson DCM475; Asus RT-AC66U; HP 1800-24G switch

o5net
Posts: 5
Joined: Sun Apr 17, 2011 9:10 pm

Re: network gets killed during install

Postby o5net » Sun Apr 17, 2011 10:20 pm

You and I are having the exact same problem (http://forums.amahi.org/viewtopic.php?f=9&t=2897). Hopefully someone can help us out. :)

BTW: I'm also unable to access the log file.

User avatar
radioz
Posts: 406
Joined: Tue Nov 24, 2009 1:07 pm

Re: network gets killed during install

Postby radioz » Mon Apr 18, 2011 7:42 am

Have either of you applied updates after the Fedora install before installing Amahi?

I'm wondering if getting the latest updates might help.

o5net
Posts: 5
Joined: Sun Apr 17, 2011 9:10 pm

Re: network gets killed during install

Postby o5net » Mon Apr 18, 2011 8:17 am

Nope, did it on a fresh install, as per instructions. I'll try the update first, install later strategy when I get back home.

Do you have any idea how to fix the broken network connection? If not I'll have to do another re-install of Fedora which takes some serious time...

User avatar
sgtfoo
Posts: 419
Joined: Sun Jul 18, 2010 8:27 pm

Re: network gets killed during install

Postby sgtfoo » Mon Apr 18, 2011 8:36 pm

I read somewhere recently that amahi install relies on and was tested to work with just the DVD install and nothing supplemental like updates at install time.

I'm wondering if the installer shuts off the network services for the Static IP transition but doesn't re-initialize the connection and that's where we get hung up.
SgtFoo
HDA: VM inside oVirt FX-8300 95w (2 cores for HDA), 32GB RAM (2GB for HDA)
My PC: FX-8300, 16GB RAM, 3x 1TB HDDs, Radeon HD6970 2GB video; Win10 Pro x64
Other: PC, Asus 1215n (LXLE), Debian openZFS server (3x(2x2tb) mirrors)
Modem&Network: Thomson DCM475; Asus RT-AC66U; HP 1800-24G switch

papercup
Posts: 9
Joined: Sat Apr 16, 2011 12:37 am

Re: network gets killed during install

Postby papercup » Wed Apr 20, 2011 1:18 am

http://forums.amahi.org/viewtopic.php?f=9&t=2901

I am having the same thing here, and have [sort of] fixed it.

User avatar
sgtfoo
Posts: 419
Joined: Sun Jul 18, 2010 8:27 pm

Re: network gets killed during install

Postby sgtfoo » Tue Apr 26, 2011 9:09 am

Yeap it worked... sinatra and ruby-rails needed to be installed/updated prior to HDA setup.

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 9 guests