CLOSED: IP configuration failure

User avatar
hemington1
Posts: 154
Joined: Mon Nov 26, 2012 6:38 pm
Location: Perth Western Australia

CLOSED: IP configuration failure

Postby hemington1 » Tue Jan 12, 2021 11:02 pm

Hello
a curious issue has presented itself on my HDA network.
On Monday morning all my 2.4ghz wifi devices were disconnected.
Modem is broadcasting both 2.4 and 5ghz with strong signal strength.
Trying to reconnect the devices to 2.4 resulted in "IP configuration failure" error.
I have rebooted both modem and HDA with no change.
As the HDA is issuing IP addresses (DHCP enabled-modem DHCP disabled), is this a server issue?
I did not make any changes to my network prior to this problem.
Any suggestions would be appreciated.
Amahi 11
Intel i7 quad core 2.8GHz
1 GiB Geforce graphics
16 GiB RAM
Sagemcom Gateway 3864 modem/router

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11830
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: IP configuration failure

Postby bigfoot65 » Wed Jan 13, 2021 7:00 pm

That is odd.

I would recommend you cycle your network.

Turn off everything, then start with the modem/router. Once things are up and running, then turn on the HDA.

Finally, start with one client and then proceed with the rest.

Since there are no updates that would have been installed on the HDA, seems like it might have been something with the modem/router that started the problem.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 16GB RAM, 1TBx1+2TBx2+4TBx2

User avatar
hemington1
Posts: 154
Joined: Mon Nov 26, 2012 6:38 pm
Location: Perth Western Australia

Re: IP configuration failure

Postby hemington1 » Wed Jan 13, 2021 8:13 pm

I'll give that a try.
I checked with my internet provider and they did not push out any software updates.
Their recommendation was to reset modem to factory settings.
Also, are there any logs that record IP conflicts/issues on the HDA?
Amahi 11
Intel i7 quad core 2.8GHz
1 GiB Geforce graphics
16 GiB RAM
Sagemcom Gateway 3864 modem/router

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11830
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: IP configuration failure

Postby bigfoot65 » Wed Jan 13, 2021 8:29 pm

Not that I am aware, but could be recorded somewhere.

Might search the internet for dnsmasq logs. That's the DHCP and DNS server.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 16GB RAM, 1TBx1+2TBx2+4TBx2

User avatar
hemington1
Posts: 154
Joined: Mon Nov 26, 2012 6:38 pm
Location: Perth Western Australia

Re: IP configuration failure

Postby hemington1 » Thu Jan 14, 2021 5:56 am

Thanks Big, your solution worked.
You are a genius.... :D
Amahi 11
Intel i7 quad core 2.8GHz
1 GiB Geforce graphics
16 GiB RAM
Sagemcom Gateway 3864 modem/router

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11830
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: IP configuration failure

Postby bigfoot65 » Thu Jan 14, 2021 8:01 am

Great to hear.

Will mark resolved.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 16GB RAM, 1TBx1+2TBx2+4TBx2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests