SOLVED: Cannot access HDA Dashboard

msstatecoletrain
Posts: 28
Joined: Thu Jan 24, 2013 7:18 am

SOLVED: Cannot access HDA Dashboard

Postby msstatecoletrain » Sat Jan 07, 2017 11:14 am

Ok. So I'm not a n00b to Amahi but I am certainly no expert. I've had an existing amahi machine that I recently started messing around with. Everything works except I cannot access the HDA Dashboard. I must have broken something when I went to update the machine manually (yum update) or installed the Web Apps app. I tried restarting everything on the network (including the hda) but I am still unable to access the HDA dashboard. I tried the interactive troubleshooter and failed at step 8. Here is my error log: https://da.gd/BXWBF

In my novice opinion, it looks as if apache/http service has failed to even start. I tried a couple things I found on the forum, but didn't see anything exactly like my issue. This is an Amahi 7 install. Thanks for your help!

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11863
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Cannot access HDA Dashboard

Postby bigfoot65 » Sat Jan 07, 2017 12:17 pm

In my novice opinion, it looks as if apache/http service has failed to even start.
Recommend you see bug 2180.

BTW, we no longer provide support for Amahi 7. You may need to upgrade to the Amahi 9 if all else fails.

Happy to try and assist, but might want to be prepared for the worst. Although not recommended, you could upgrade to Amahi 8, then Amahi 9 without reinstall. I have see it work for some.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 16GB RAM, 1TBx1+2TBx2+4TBx2

msstatecoletrain
Posts: 28
Joined: Thu Jan 24, 2013 7:18 am

Re: Cannot access HDA Dashboard

Postby msstatecoletrain » Mon Jan 09, 2017 5:50 pm

I've updated my system already so that's not an issue and I don't have an AMD cpu. I have considered updating/reinstalling to the latest version, but I'm trying to figure out what to do with all the data in my storage pool and how to migrate it. seriously considering jumping ship to freenas too.

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11863
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Cannot access HDA Dashboard

Postby bigfoot65 » Mon Jan 09, 2017 6:20 pm

I have considered updating/reinstalling to the latest version
You can upgrade without reinstall. It's worked well for most and data would not need to be moved.
seriously considering jumping ship to freenas too.
That's your choice. I never had much luck with FreeNAS. I feel Amahi has a lot to offer, but you have to do what you feel is best to meet your needs.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 16GB RAM, 1TBx1+2TBx2+4TBx2

msstatecoletrain
Posts: 28
Joined: Thu Jan 24, 2013 7:18 am

Re: Cannot access HDA Dashboard

Postby msstatecoletrain » Wed Jan 11, 2017 8:49 pm

Ok, updated to Amahi 9 (which was pretty simple, 7->8->9), made sure everything was up to date (it was), rebooted for good measure, updated client ip address, and same error :evil: BUT to make it official https://da.gd/cBrw

msstatecoletrain
Posts: 28
Joined: Thu Jan 24, 2013 7:18 am

Re: Cannot access HDA Dashboard

Postby msstatecoletrain » Fri Jan 20, 2017 8:22 am

BUMP. Any idears?

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11863
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Cannot access HDA Dashboard

Postby bigfoot65 » Fri Jan 20, 2017 2:22 pm

Please do not BUMP posts in the forums. It takes time to get replies.

I will take a look and provide feedback shortly. BTW please provide the output of:

Code: Select all

sudo systemctl status httpd -l
What you provided was cut off.

If you need immediate assistance, consider paid support.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 16GB RAM, 1TBx1+2TBx2+4TBx2

msstatecoletrain
Posts: 28
Joined: Thu Jan 24, 2013 7:18 am

Re: Cannot access HDA Dashboard

Postby msstatecoletrain » Fri Feb 03, 2017 12:12 pm

Sorry man. :(

Here's what I got from the commands. http://paste.fedoraproject.org/545012/48614896/

Thanks for any help you can provide.

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11863
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Cannot access HDA Dashboard

Postby bigfoot65 » Fri Feb 03, 2017 4:17 pm

Did you have CUPS or Calendar apps installed at some point? There's files relating to those apps causing the issue.

Please provide the output of:

Code: Select all

sudo ls -al /etc/httpd/conf.d
That's where the file is located causing the issue.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 16GB RAM, 1TBx1+2TBx2+4TBx2

msstatecoletrain
Posts: 28
Joined: Thu Jan 24, 2013 7:18 am

Re: Cannot access HDA Dashboard

Postby msstatecoletrain » Mon Feb 06, 2017 6:37 pm

Cups is installed and now I remember tinkering with it beforehand. I think thats why I installed the webapps to try and redirect it or something. I couldn't get it to view on any remote computers through http.
Here's my output, which doesn't mean anything to me. Thanks for your help!

http://paste.fedoraproject.org/550108/86431246/

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests