Opening up ports, like port 3389

jonathankonrad
Posts: 136
Joined: Sat Jul 25, 2009 1:42 pm

Opening up ports, like port 3389

Postby jonathankonrad » Tue Jan 27, 2015 6:55 pm

I run a few virtual boxes on my HDA since it has the horsepower. Sometimes I would like to access these remotely. For that to work, I need to open up a port. The default is 3389 but it is easy to change that setup in virtualbox. How would I go about opening up a port on an HDA? I'm running version 7 on Fedora 19.

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11397
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Opening up ports, like port 3389

Postby bigfoot65 » Tue Jan 27, 2015 7:40 pm

I think this is something that needs done in Virtualbox.

This guidance might help.
https://www.virtualbox.org/manual/ch07.html

There are many ports open on the HDA, so shouldn't have to worry about that bit.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

jonathankonrad
Posts: 136
Joined: Sat Jul 25, 2009 1:42 pm

Re: Opening up ports, like port 3389

Postby jonathankonrad » Sun Feb 22, 2015 11:47 am

I think some ports are closed by default. Perhaps that is Fedora not really Amahi? Anyway an nmap scan of my HDA shows this;

Not shown: 988 closed ports
PORT STATE SERVICE
22/tcp open ssh
53/tcp open domain
80/tcp open http
111/tcp open rpcbind
139/tcp open netbios-ssn
445/tcp open microsoft-ds
1984/tcp open bigbrother
3128/tcp open squid-http
3306/tcp open mysql
4242/tcp open vrml-multi-use
9091/tcp open xmltec-xmlmail
10000/tcp open snet-sensor-mgmt

If Amahi is not specifically locking down ports, then I suppose I can follow any tutorial or guide on opening up ports on Fedora 19. I just wanted to be sure that I was not compromising some security that your team has put in place. My HDA is the backbone of my house, I would not want to break it right now! :)

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11397
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Opening up ports, like port 3389

Postby bigfoot65 » Sun Feb 22, 2015 12:11 pm

That is correct, ports are controlled by the OS, Fedora 19 in this case. Opening up ports should not have any affect on Amahi as long as you don't use any currently allocated to Amahi.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest