Amahi 7 beta 2 release!

User avatar
sgtfoo
Posts: 419
Joined: Sun Jul 18, 2010 8:27 pm

Re: Amahi 7 beta 2 release!

Postby sgtfoo » Thu May 30, 2013 5:39 am

SgtFoo
HDA: VM inside oVirt FX-8300 95w (2 cores for HDA), 32GB RAM (2GB for HDA)
My PC: FX-8300, 16GB RAM, 3x 1TB HDDs, Radeon HD6970 2GB video; Win10 Pro x64
Other: PC, Asus 1215n (LXLE), Debian openZFS server (3x(2x2tb) mirrors)
Modem&Network: Thomson DCM475; Asus RT-AC66U; HP 1800-24G switch

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2605
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: Amahi 7 beta 2 release!

Postby cpg » Thu May 30, 2013 12:44 pm

OK, these are immediate subnavigations (except the first has a slight delay on exit).

With today's fix we have a rather long delay and a proper subnavigation default.

We're tracking it in bug 1028.
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11456
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Amahi 7 beta 2 release!

Postby bigfoot65 » Thu May 30, 2013 1:07 pm

Just tested the latest release. I like the feel better of the sub tabs. While the delay is a bit longer, it seems to work well. I like it better than the previous release :)

What about adding a setting to allow users to change the speed of sub tabs? I figure it might be a bit much to ask, but that is one way to appease everyone :) Have a default value like it is now and then allow customization for those who want quicker or slower response. Just a thought.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2605
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: Amahi 7 beta 2 release!

Postby cpg » Thu May 30, 2013 4:48 pm

great. thanks for the feedback.

that delay is in CSS so it's really not easily programmable. let's see if people like it or not and adjust accordingly.
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

User avatar
sgtfoo
Posts: 419
Joined: Sun Jul 18, 2010 8:27 pm

Re: Amahi 7 beta 2 release!

Postby sgtfoo » Thu May 30, 2013 6:11 pm

It's not clear as to which menu item is indicating the submenus... please, just maybe shade them darker for the selected heading or something.

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2605
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: Amahi 7 beta 2 release!

Postby cpg » Thu May 30, 2013 7:42 pm

Sorry, what is not clear?

It's always the current tab's submenus there, until you hover over other tabs. About one second after you hover over some other tab, the submenus of that tab show up.

Does that help?
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

User avatar
sgtfoo
Posts: 419
Joined: Sun Jul 18, 2010 8:27 pm

Re: Amahi 7 beta 2 release!

Postby sgtfoo » Sat Jun 01, 2013 9:04 am

Not sure why but I'm getting a plethora of "could not resolve host" when I do a yum update.

I can ping internet sites, but yum updates can't resolve anything.

What has changed with network?
SgtFoo
HDA: VM inside oVirt FX-8300 95w (2 cores for HDA), 32GB RAM (2GB for HDA)
My PC: FX-8300, 16GB RAM, 3x 1TB HDDs, Radeon HD6970 2GB video; Win10 Pro x64
Other: PC, Asus 1215n (LXLE), Debian openZFS server (3x(2x2tb) mirrors)
Modem&Network: Thomson DCM475; Asus RT-AC66U; HP 1800-24G switch

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2605
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: Amahi 7 beta 2 release!

Postby cpg » Sat Jun 01, 2013 9:09 am

Can you ping the right places?
(make sure it's not opendns resolving everything)

Nothing much was changed in the networking structure per se, but we did fix some bugs on enabling/disabling the dns/dhcp server we use now.
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2605
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: Amahi 7 beta 2 release!

Postby cpg » Thu Jun 06, 2013 4:26 pm

Hello,

We just did a release of Amahi 7 with some fixes, notably some UI fixes (subnavigation), some app install issues (apps should install now, however the UI will not respond -- just click on the install button ONCE only and check the /var/log/amahi-app-installer.log). There is also a new dependency - pmount, which has been added.

This should not require reinstall, just update, except I am not sure if the update is automatic when introducing a new dependency (pmount). These are the packages

Code: Select all

hda-ctl-4.2.17-1 hda-platform-6.2.17
Thanks to mattman for the bug reports and the general testing!
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2605
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: Amahi 7 beta 2 release!

Postby cpg » Fri Jun 07, 2013 11:21 am

We found a bug where the normal hda-update process does not seem to be running, so the Amahi packages (and their dependencies) do not update.

I do wonder if this happened on this machine (which was more "minimal" than usual), or it happens to you guys.

The evidence is in the presence of a file /var/log/hda-updates.log

If it's there, there is no issue. Do you have that file?
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests