Constant Load

apastor
Posts: 175
Joined: Fri Jan 14, 2011 6:58 am

Constant Load

Postby apastor » Sun Jul 08, 2012 8:33 pm

Anyone with ubuntu 12 have a constant load on there server?

Since i installed amahi, my home server sits at 0.51 0.50 0.45 all day ling

My fedora 14 desktop with all my apps running sat quietly at 0.00 when idle.

And all i have installed is Sick Beard, CouchPotato , transmission

And Sick Beard, CouchPotato are not in use yet.
Proxmox Server: Currently Not Running Amahi
CPU: AMD FX 6100 Six Core
RAM: 8GB DDR3
HDD: 4x1TB RAID10 (Adaptec)

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11866
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Constant Load

Postby bigfoot65 » Mon Jul 09, 2012 4:57 am

Most times when I check, mine does have a load. Not sure why or what is running. I have not spent much time investigating. Maybe it is greyhole or something internal to Ubuntu.

Would be interested to see what could be the culprit.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 16GB RAM, 1TBx1+2TBx2+4TBx2

smccloud
Posts: 58
Joined: Wed Dec 01, 2010 11:52 am

Re: Constant Load

Postby smccloud » Mon Jul 09, 2012 6:29 am

Last time I checked, it was monit grabbing half the CPU time. Not sure why though.

apastor
Posts: 175
Joined: Fri Jan 14, 2011 6:58 am

Re: Constant Load

Postby apastor » Mon Jul 09, 2012 7:16 am

Would be interested to see what could be the culprit.
When I get a chance I will do some digging. For me its not greyhole, as I do not use that service and disabled it right away.

I think it may be amahi. Only for the reason, before I installed it I had no load (as expected). I did a basic install of Ubuntu, (LAMP, DNS, SSH, SAMBA)
Proxmox Server: Currently Not Running Amahi
CPU: AMD FX 6100 Six Core
RAM: 8GB DDR3
HDD: 4x1TB RAID10 (Adaptec)

smccloud
Posts: 58
Joined: Wed Dec 01, 2010 11:52 am

Re: Constant Load

Postby smccloud » Mon Jul 09, 2012 12:41 pm

Would be interested to see what could be the culprit.
When I get a chance I will do some digging. For me its not greyhole, as I do not use that service and disabled it right away.

I think it may be amahi. Only for the reason, before I installed it I had no load (as expected). I did a basic install of Ubuntu, (LAMP, DNS, SSH, SAMBA)
Check for monit in top, it was "top of the class" for me.

apastor
Posts: 175
Joined: Fri Jan 14, 2011 6:58 am

Re: Constant Load

Postby apastor » Mon Jul 09, 2012 1:11 pm

I will check that tonight.

I did a quick "top" and nothing jumped out which i thought was odd, but I will check again.

I would like to get this fixed. I prefer my loads to be 0.00 :)
Proxmox Server: Currently Not Running Amahi
CPU: AMD FX 6100 Six Core
RAM: 8GB DDR3
HDD: 4x1TB RAID10 (Adaptec)

smccloud
Posts: 58
Joined: Wed Dec 01, 2010 11:52 am

Re: Constant Load

Postby smccloud » Mon Jul 09, 2012 1:55 pm

I will check that tonight.

I did a quick "top" and nothing jumped out which i thought was odd, but I will check again.

I would like to get this fixed. I prefer my loads to be 0.00 :)
So do I, especially on an AMD Turion II Neo N40L 1.5GHz based system running Debian as the KVM host & Ubuntu/Amahi as one of its two guests.

snakey147
Posts: 21
Joined: Tue Sep 20, 2011 2:37 am

Re: Constant Load

Postby snakey147 » Tue Nov 13, 2012 10:18 am

Sorry to drag up an old topic, but I'm seeing a lot of cpu usage for the monit process under Ubuntu as well. Did you ever find a solution?

I disabled the 'watchdog' for all the servers in my dashboard and the cpu then sits at 1% rather than nearly 30% all the time.

I might try enabling them one at a time to see if there is a problem service, but for now I'll leave them off as things seem pretty reliable anyway.

cheers
Rich
HP Proliant Microserver running ESXi 5.0 with Amahi 6.2 on Ubuntu 12.04 LTS.

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11866
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Constant Load

Postby bigfoot65 » Tue Nov 13, 2012 11:24 am

Nothing resolved that I am aware. There is a bug on this issue, but the root cause has not been identified.

http://bugs.amahi.org/issues/942

If you have any info that might help with the solution, please post it.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 16GB RAM, 1TBx1+2TBx2+4TBx2

apastor
Posts: 175
Joined: Fri Jan 14, 2011 6:58 am

Re: Constant Load

Postby apastor » Tue Nov 13, 2012 7:46 pm

My system stopped having a constant load a long time ago. I have no idea why either
Proxmox Server: Currently Not Running Amahi
CPU: AMD FX 6100 Six Core
RAM: 8GB DDR3
HDD: 4x1TB RAID10 (Adaptec)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests