another VM Host setup - opinions?!

User avatar
sgtfoo
Posts: 419
Joined: Sun Jul 18, 2010 8:27 pm

another VM Host setup - opinions?!

Postby sgtfoo » Thu Jun 07, 2012 10:24 am

So I'm getting really close to a new host PC to use as my VM hypervisor box, within which I will be running Amahi as a VM.

I'm stuck on decisions...

will have a M5a97 Asus mobo in it with 16GB of RAM initially (32GB soon after), plenty of drives and even 3 NICS.

I'm at a loss as to whether I should go for
1) Athlon II 620e (2.6Ghz x4, 45watts) ($89)
OR
2) Phenom II 1045T (2.7Ghz x6 95watts) ($99)

And note that the CPU is a temporary holdover until the next line of 8-core AMDs come out.

Anyone wanna weight in? opinions?!
SgtFoo
HDA: VM inside oVirt FX-8300 95w (2 cores for HDA), 32GB RAM (2GB for HDA)
My PC: FX-8300, 16GB RAM, 3x 1TB HDDs, Radeon HD6970 2GB video; Win10 Pro x64
Other: PC, Asus 1215n (LXLE), Debian openZFS server (3x(2x2tb) mirrors)
Modem&Network: Thomson DCM475; Asus RT-AC66U; HP 1800-24G switch

User avatar
ciscoh
Posts: 158
Joined: Thu Mar 10, 2011 1:53 pm

Re: another VM Host setup - opinions?!

Postby ciscoh » Mon Jun 11, 2012 7:14 am

since it is temporary, it does make it difficult......

i would still go with the extra cores and slightly better speed

User avatar
sgtfoo
Posts: 419
Joined: Sun Jul 18, 2010 8:27 pm

Re: another VM Host setup - opinions?!

Postby sgtfoo » Mon Jun 11, 2012 10:59 am

Yep went with the x6.


Anyone have any opinions on doing VMWare or Proxmox with the following rig?....

Phenom x6 2.7GHZ CPU
32GB RAM
7TB of HDD space (4-6 HDDs + 1x hypervisor OS drive)


I can't decide which hypervisor to use!
SgtFoo
HDA: VM inside oVirt FX-8300 95w (2 cores for HDA), 32GB RAM (2GB for HDA)
My PC: FX-8300, 16GB RAM, 3x 1TB HDDs, Radeon HD6970 2GB video; Win10 Pro x64
Other: PC, Asus 1215n (LXLE), Debian openZFS server (3x(2x2tb) mirrors)
Modem&Network: Thomson DCM475; Asus RT-AC66U; HP 1800-24G switch

User avatar
ciscoh
Posts: 158
Joined: Thu Mar 10, 2011 1:53 pm

Re: another VM Host setup - opinions?!

Postby ciscoh » Mon Jun 11, 2012 12:56 pm

well, free VMWare is limited to 4 cores.


to me, that makes the decision......

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 10941
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: another VM Host setup - opinions?!

Postby bigfoot65 » Mon Jun 11, 2012 2:34 pm

Yep. I personally like the features and functionality of Proxmox. It works quite well for my requirements.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

User avatar
sgtfoo
Posts: 419
Joined: Sun Jul 18, 2010 8:27 pm

Re: another VM Host setup - opinions?!

Postby sgtfoo » Mon Jun 11, 2012 4:37 pm

well, free VMWare is limited to 4 cores.


to me, that makes the decision......
Except oddly enough you can do one core, with 6 threads. I'm doing it with ESXi within Workstation. I don't get it.

Might just do Proxmox then.
SgtFoo
HDA: VM inside oVirt FX-8300 95w (2 cores for HDA), 32GB RAM (2GB for HDA)
My PC: FX-8300, 16GB RAM, 3x 1TB HDDs, Radeon HD6970 2GB video; Win10 Pro x64
Other: PC, Asus 1215n (LXLE), Debian openZFS server (3x(2x2tb) mirrors)
Modem&Network: Thomson DCM475; Asus RT-AC66U; HP 1800-24G switch

apastor
Posts: 175
Joined: Fri Jan 14, 2011 6:58 am

Re: another VM Host setup - opinions?!

Postby apastor » Mon Jun 11, 2012 5:16 pm

I'd go promox as well.

Something your doing is what I would love to do. let us know how this all works out. I'm very curious
Proxmox Server: Currently Not Running Amahi
CPU: AMD FX 6100 Six Core
RAM: 8GB DDR3
HDD: 4x1TB RAID10 (Adaptec)

User avatar
sgtfoo
Posts: 419
Joined: Sun Jul 18, 2010 8:27 pm

Re: another VM Host setup - opinions?!

Postby sgtfoo » Mon Jun 11, 2012 7:05 pm

I'd go promox as well.

Something your doing is what I would love to do. let us know how this all works out. I'm very curious
what's stopping you? Any way we can help?
SgtFoo
HDA: VM inside oVirt FX-8300 95w (2 cores for HDA), 32GB RAM (2GB for HDA)
My PC: FX-8300, 16GB RAM, 3x 1TB HDDs, Radeon HD6970 2GB video; Win10 Pro x64
Other: PC, Asus 1215n (LXLE), Debian openZFS server (3x(2x2tb) mirrors)
Modem&Network: Thomson DCM475; Asus RT-AC66U; HP 1800-24G switch

apastor
Posts: 175
Joined: Fri Jan 14, 2011 6:58 am

Re: another VM Host setup - opinions?!

Postby apastor » Mon Jun 11, 2012 8:12 pm

Any way we can help?
Fill up my piggy bank :P

One day I will get there. Until then, I will live vicariously through your experience. :)
Proxmox Server: Currently Not Running Amahi
CPU: AMD FX 6100 Six Core
RAM: 8GB DDR3
HDD: 4x1TB RAID10 (Adaptec)

User avatar
ciscoh
Posts: 158
Joined: Thu Mar 10, 2011 1:53 pm

Re: another VM Host setup - opinions?!

Postby ciscoh » Tue Jun 12, 2012 5:28 am

well, free VMWare is limited to 4 cores.


to me, that makes the decision......
Except oddly enough you can do one core, with 6 threads. I'm doing it with ESXi within Workstation. I don't get it.

Might just do Proxmox then.

If your still in the "trial" period, there are no restrictions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest