Knowledgetree

boomerang56
Posts: 29
Joined: Mon Aug 31, 2009 2:36 pm

Knowledgetree

Postby boomerang56 » Wed Sep 30, 2009 9:16 pm

The app installed and will run, sort of.

I get this error any time I upload a file - PDF and jpg, both less than half a meg.

Fatal error: Call to undefined function mb_ereg_replace() in /var/hda/web-apps/ktree/html/thirdparty/Smarty/plugins/modifier.sanitize_input.php on line 5

The document appears to get uploaded but trying to view it afterwards gets the same error
--production HDA : 2.8GHz core-2 duo, Asus P5BV-M mobo, 2GB RAM, Rosewill R901-P case, 2x iStarUSA BPU-340SATA hot-swap bays, Areca 1220 8-drive raid controller, 5 Seagate ST315005N1A1AS 1.5 TB drives

boomerang56
Posts: 29
Joined: Mon Aug 31, 2009 2:36 pm

Re: Knowledgetree

Postby boomerang56 » Thu Oct 01, 2009 7:18 pm

Solved - Fedora needs package php-mbstring-5.2.9-2.fc10, which is not installed by default.

More info here:

http://forums.knowledgetree.com/viewtop ... =6&t=18968

Install this RPM, reboot the server and good to go.
--production HDA : 2.8GHz core-2 duo, Asus P5BV-M mobo, 2GB RAM, Rosewill R901-P case, 2x iStarUSA BPU-340SATA hot-swap bays, Areca 1220 8-drive raid controller, 5 Seagate ST315005N1A1AS 1.5 TB drives

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2610
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: Knowledgetree

Postby cpg » Thu Oct 01, 2009 8:21 pm

thanks, we updated the app to account for this dependency.

please uninstall and reinstall to see if things work.
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

boomerang56
Posts: 29
Joined: Mon Aug 31, 2009 2:36 pm

Re: Knowledgetree

Postby boomerang56 » Thu Oct 01, 2009 8:40 pm

Uninstalled and reinstalled, looks good. It can upload a PDF, and do the basic document control things without crashing or spewing errors. I haven't tried creating folders, users, etc but for an alpha level app it seems mostly there. I think this definately needs more people looking at it,as there's tons of features and options. Thanks for packaging this.
--production HDA : 2.8GHz core-2 duo, Asus P5BV-M mobo, 2GB RAM, Rosewill R901-P case, 2x iStarUSA BPU-340SATA hot-swap bays, Areca 1220 8-drive raid controller, 5 Seagate ST315005N1A1AS 1.5 TB drives

boomerang56
Posts: 29
Joined: Mon Aug 31, 2009 2:36 pm

Re: Knowledgetree

Postby boomerang56 » Fri Oct 02, 2009 5:48 am

Not a bug but needs some documentation.

By default, php.ini limits uploads to under 2 MB, which can cause issues with document uploads, especially bulk uploads. I edited my php.ini to change the limit and it's no big deal but for some it might be an issue (?).

Documentaion for php.ini is here:

http://us.php.net/manual/en/ini.core.php

Might want to point people here after the install the way that the webmin install points people to post-install instructions.

Alternately the install script might change the setting for people - or replace php.ini with one that has optimized settings, although this might be dangerous(?).
--production HDA : 2.8GHz core-2 duo, Asus P5BV-M mobo, 2GB RAM, Rosewill R901-P case, 2x iStarUSA BPU-340SATA hot-swap bays, Areca 1220 8-drive raid controller, 5 Seagate ST315005N1A1AS 1.5 TB drives

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2610
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: Knowledgetree

Postby cpg » Fri Oct 02, 2009 11:35 am

yes. however, what you say is too abstract. can you be specific?

we have the ability to change the defaults in the custom webapp options.
we just updated the app with some settings that may help:

Code: Select all

php_value memory_limit 32M php_value max_execution_time 300 php_value max_post_size 40M
is this what you mean?
others?

can you modify them and reinstall to see how they work?
(this is all that app packaging is about - one little bit of app-specific knowledge being shared benefits the rest of the community)

you can also put things in the special directions field for anything that the user may have to do (or want to do) by hand!
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

boomerang56
Posts: 29
Joined: Mon Aug 31, 2009 2:36 pm

Re: Knowledgetree

Postby boomerang56 » Fri Oct 02, 2009 11:40 am

yes. however, what you say is too abstract. can you be specific?

we have the ability to change the defaults in the custom webapp options.
we just updated the app with some settings that may help:

Code: Select all

php_value memory_limit 32M php_value max_execution_time 300 php_value max_post_size 40M
is this what you mean?
others?

can you modify them and reinstall to see how they work?
(this is all that app packaging is about - one little bit of app-specific knowledge being shared benefits the rest of the community)

you can also put things in the special directions field for anything that the user may have to do (or want to do) by hand!
Sorry if that was too vague. Those were the settings I meant. Sure, I'll uninstall and reinstall it tonight and let you know.
--production HDA : 2.8GHz core-2 duo, Asus P5BV-M mobo, 2GB RAM, Rosewill R901-P case, 2x iStarUSA BPU-340SATA hot-swap bays, Areca 1220 8-drive raid controller, 5 Seagate ST315005N1A1AS 1.5 TB drives

boomerang56
Posts: 29
Joined: Mon Aug 31, 2009 2:36 pm

Re: Knowledgetree

Postby boomerang56 » Mon Oct 05, 2009 9:35 am

we just updated the app with some settings that may help:

Code: Select all

php_value memory_limit 32M php_value max_execution_time 300 php_value max_post_size 40M
is this what you mean?
others?

can you modify them and reinstall to see how they work?
Seems to work fine after uninstalling & reinstalling. The largest upload I've done so far has been around 5 MB. I'll create a larger archive tonight and try uploading that - post again if there's an error.

Bulk Download is not working but a lot of people seem to have trouble with that. Personally I think that's pretty much a must-have feature. I'll post something when/if I get the bulk downloads working.
--production HDA : 2.8GHz core-2 duo, Asus P5BV-M mobo, 2GB RAM, Rosewill R901-P case, 2x iStarUSA BPU-340SATA hot-swap bays, Areca 1220 8-drive raid controller, 5 Seagate ST315005N1A1AS 1.5 TB drives

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest