Amahi 6 Express CD Alpha 1 release!

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2605
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Amahi 6 Express CD Alpha 1 release!

Postby cpg » Thu Mar 24, 2011 5:04 am

Hi!

Check out the Amahi 6 Express CD, no, Express DVD, Alpha 1 release!

Torrent: http://download.amahi.org/Amahi-6.0-Exp ... so.torrent

Code: Select all

Download: http://download.amahi.org/Amahi-6.0-Express-Alpha2-i386-DVD.iso
Torrent: http://download.amahi.org/Amahi-6.0-Exp ... so.torrent

Code: Select all

Download: http://download.amahi.org/Amahi-6.0-Express-Alpha1-x86_64.iso
NOTE: the i386 image came out at 724MB, so it will not fit in a regular CD! SORRY, we will work on shrinking it down!


sha256sum checksums for the images:

Code: Select all

3af18d31a76d94d0ae110c53b2c38e64a3ec8f90148b8ac807498fe0c664275a Amahi-6.0-Express-Alpha2-i386-DVD.iso ed8bf3e8d5c1f6be00ad0efa977f61d5972fedddda5e7a085875a6599f26ed46 Amahi-6.0-Express-Alpha1-x86_64.iso
Please seed the torrents!


Please report how it goes! Enjoy! Thanks to Solomon (aka slm4996)! :D

PS: Not putting the link as a link is explicitly done to avoid mirrors & other spiders downloading a 644MB image for no reason and sinking our mirror machine go down
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

rjwaldren
Posts: 71
Joined: Mon Jan 17, 2011 7:15 pm

Re: Amahi 6 Express CD Alpha 1 release!

Postby rjwaldren » Thu Mar 24, 2011 10:40 am

WooHoo! After FreeNAS and watching OMV for over a year, I'm afraid of getting whiplash watching things around here! When the post on facebook said "next day or so" my filter automatically translated to "we'll start thinking about perhaps discussing moving forward in late April, maybe" ;)

Kuddos, will be installing tonight, children permitting.
Amahi 6.1 x86_64 ExpressCD - Intel D510MO, 2GB, Promise TX300
1x 500GB 2.5" WD Black (OS and LZ). Pool: 1x 1.5TB Samsung F2, 1x 1.5TB Samsung F3, 1x 2TB Samsung F4EG
Apps: uShare, uTorrent, Amahi Energy Saver

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2605
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: Amahi 6 Express CD Alpha 1 release!

Postby cpg » Thu Mar 24, 2011 11:41 am

Now, that was mean! :)

Remember - not tested, use with caution, not on real data, ... please report!
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2605
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: Amahi 6 Express DVD Alpha 1 release!

Postby cpg » Fri Mar 25, 2011 3:51 am

Updated to include the following:
  • 32 bit iso image
  • Torrent links!
It will be a BUSY DEBUGGING WEEKEND!
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

SolaR
Posts: 19
Joined: Fri May 28, 2010 1:44 am
Location: Netherlands

Re: Amahi 6 Express CD Alpha 1 release!

Postby SolaR » Fri Mar 25, 2011 6:15 am

Tried to install the 32-bit version but got an error on first boot:

Image

Also tested install of 64-bit version.

At the harddisk configuration screen
  • Default partitioning scheme (Replace existing Linux System) is selected without the "Review and modify partitioning layout" selected (when someone has multiple disks in his system this would pose a problem).
  • root filesystem and swap are by default configured in a LVM
At the installation repositories screen
  • The "Graphical Desktop" was highlighted by default (instead of "Minimal", which I thought was the point of the Express CD/DVD)
  • It doesn't show/have the Amahi repo configured.
  • When adding the Amahi repo I had to enable the nic manually
Here's what I think it should look like:
http://dl.dropbox.com/u/8262108/Amahi-e ... -09-35.PNG

After installation and reboot I don't get a screen where I can put my Amahi install code (like with the old express cd).
I also had to restart the network before the machine got an IP address. (I tried the default settings installation too but got errors on the networking restart, eth0 did not have an IP address, that eth0 wasn't active)

The machine wasn't reachable on it's IP address after installation so I couldn't complete the installation.

hdactl was running but "amahi-installer" wasn't.
The "amahi-installer" service keeps reporting "amahi-installer dead but subsys locked".

Did another installation where I kept everything default.
Had to edit the /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 to enable the nic and restarted the network. Still not reachable.
Rebooted the machine but that also didn't help.

Tried to reach http://ip.add.re.ss and http://ip.add.re.ss:2000

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2605
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: Amahi 6 Express CD Alpha 1 release!

Postby cpg » Fri Mar 25, 2011 2:48 pm

yes, the 32 bit image seems to be busted - i see the same issue. it coming up longer than 700mb was a reg flag. ... it was built on a 64 bit machine ... will try to find a 32b machine to rebuild it!
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2605
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: Amahi 6 Express CD Alpha 1 release!

Postby cpg » Fri Mar 25, 2011 5:50 pm

Alpha 2 for i386 is out!

It seems to install fine. In my case, in a VM, I get:

Code: Select all

Not root device found Boot has failed, sleeping forever.
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2605
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: Amahi 6 Express CD Alpha 1 release!

Postby cpg » Fri Mar 25, 2011 6:46 pm

Tried to do this, without luck:

* Boot in repair mode
* chroot /mnt/sysimage
* set boot=/dev/sda in /etc/grub.conf
* re-run grub-install /dev/sda

The image appears to have installed properly, however.

Next I will try to install on hardware.
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

KyooMac
Posts: 1
Joined: Thu Mar 31, 2011 10:46 pm

Re: Amahi 6 Express CD Alpha 1 release!

Postby KyooMac » Fri Apr 01, 2011 1:57 pm

I d'loaded Alpha 2 i386 and it installed fine on my 1.2ghz/ 2gb ram machine with no problems until I did a reboot and got the following.

Code: Select all

No root device found Boot has failed, sleeping forever.
I then tried:

* Boot in repair mode
* chroot /mnt/sysimage
* set boot=/dev/sda in /etc/grub.conf
* re-run grub-install /dev/sda

Nothing worked. It appears that everything was installed onto the hard drive.
I was able to install Amahi on this machine using the Fedora 14 DVD.

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2605
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: Amahi 6 Express CD Alpha 1 release!

Postby cpg » Fri Apr 01, 2011 3:11 pm

Yes, this is the current failure mode. I take it this was in hardware, so that's a good datapoint that we wanted to have (we only tried debugging this on a VM and were not sure if it was related to that).

Looks like you know what you are doing (from the comments showing what you did - we tried the same thing).

Any ideas how to tackle this?
Grub-install worked fine so it's hard to tell why it's not finding the root device.
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests