[SOLVED] uTorrent Service Not Starting

hexidecimal
Posts: 5
Joined: Mon Jan 03, 2011 5:36 pm

[SOLVED] uTorrent Service Not Starting

Postby hexidecimal » Mon Jan 10, 2011 8:58 pm

Just was added to the tester page for uTorrent. Installed the application, however the service fails to start. Any pre-requisites I should have installed I don't? I'm on a base Fedora 12 install, Amahi (latest update), I have Transmission, uTorrent, RPM Fusion (Non-Free) and RPM Fusion (Free) installed.

Can't figure out why the service won't even kick over. Thanks for any help.
Last edited by hexidecimal on Sat Jan 15, 2011 4:11 pm, edited 1 time in total.

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2610
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: uTorrent Service Not Starting

Postby cpg » Mon Jan 10, 2011 9:14 pm

Does the log say anything useful?

fpaste /var/log/utorrent.log
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

User avatar
DTgreat
Posts: 19
Joined: Thu Aug 20, 2009 7:29 am
Location: Brooklyn, NY
Contact:

Re: uTorrent Service Not Starting

Postby DTgreat » Mon Jan 10, 2011 9:21 pm

Also can you list the contents of

/var/hda/web-apps/utorrent

-from my phone :-P
Dakka dakka dakka....boom.

hexidecimal
Posts: 5
Joined: Mon Jan 03, 2011 5:36 pm

Re: uTorrent Service Not Starting

Postby hexidecimal » Tue Jan 11, 2011 3:25 am

/var/log/utorrent.log is empty.

/var/hda/web-apps/utorrent contains html & logs.

I'm on Fedora 12 x64 if that makes a difference. Also running

Code: Select all

service utorrent start
returns

Code: Select all

[root@LOCUTUS hex]# service utorrent start Starting uTorrent ./utserver: error while loading shared libraries: libgcc_s.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
I then ran

Code: Select all

yum -y install libgcc*
which updated libgcc.x86_64 0:4.4.4-10.fc12 however I still get the same error. Thanks for any additional help.

User avatar
DTgreat
Posts: 19
Joined: Thu Aug 20, 2009 7:29 am
Location: Brooklyn, NY
Contact:

Re: uTorrent Service Not Starting

Postby DTgreat » Tue Jan 11, 2011 5:41 pm

Yep, the current build of uTorrent released is 32bit, I think a 64bit release is on it's way soon though. It's still in the alpha stages.

It seems a user has gotten it running in Ubuntu on x64, researching a solution for Fedora now, but I think it's a bit far from being stable for a one click, if you'd like to give it a try and see if it works for you.
I had luck running this version on Ubuntu 10.10 Beta x64, with no CPU load issues.

This is how i did it:
1. Extracted the .tar.gz file from http://www.utorrent.com/downloads/linux
2. Updated ia32-libs in Synaptics Package Manager.
3. Dubble-clicked the extracted ut-server file
4. Opened my web-browser and typed in http://192.168.0.2:8080/gui/
5. When asked for username/password, typed in admin/(blank)

µTorrent is running natively in Ubuntu 10.10 Beta x64.

Enjoy.
This is the board I found it on:

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=557552
Dakka dakka dakka....boom.

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2610
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: uTorrent Service Not Starting

Postby cpg » Tue Jan 11, 2011 6:04 pm

weird. it worked for me on 64 bit.

however, maybe i have the bare necessary 32 bit libraries installed.

Code: Select all

bash$ rpm -qa | grep 686 libgcc-4.5.1-4.fc14.i686 libstdc++-4.5.1-4.fc14.i686 nss-softokn-freebl-3.12.8-1.fc14.i686 glibc-2.12.90-21.i686
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

hexidecimal
Posts: 5
Joined: Mon Jan 03, 2011 5:36 pm

Re: [SOLVED] uTorrent Service Not Starting

Postby hexidecimal » Sat Jan 15, 2011 4:13 pm

Solved!

Figured it out tonight. If anyone else runs into this issue the command you need to run in terminal, as SU is as follows:

Code: Select all

yum install libgcc_s.so.1
It will update a package and the service will properly start at that point! Happy Torrenting Fedora 12 x64 users.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest