CLOSED: openvpn server not running

CloudBoss
Posts: 15
Joined: Fri Mar 08, 2019 1:19 pm

Re: openvpn server not running

Postby CloudBoss » Thu Mar 21, 2019 10:49 am

this is what your answer was
You install and uninstall the openvpn App via the HDA Dashboard.

Have to log into the server via terminal and locate the log file:
CODE: SELECT ALL

cat /var/log/amahi-app-installer.log

i purchased app, installed after it said the money was applied to my acct, so again i do not see where to unistall

CloudBoss
Posts: 15
Joined: Fri Mar 08, 2019 1:19 pm

Re: openvpn server not running

Postby CloudBoss » Thu Mar 21, 2019 11:15 am

ok had control panel confused with hda dashboard, re installed app, will have to wait to get to server to check it, i am 30 miles away, do not have access to the system directly, have not set up a remote console to it yet, did not think of it till now

thank you for your help

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11457
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: openvpn server not running

Postby bigfoot65 » Fri Mar 22, 2019 5:24 am

ok had control panel confused with hda dashboard
No problem. We are on the same page now :)

Please let us know if this is still an issue.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

CloudBoss
Posts: 15
Joined: Fri Mar 08, 2019 1:19 pm

Re: openvpn server not running

Postby CloudBoss » Fri Mar 22, 2019 9:17 am

ok applied bug fixes, edited conf files, rebooted, did the checked to see if it was running this is what i get

openvpn@amahi.service - OpenVPN Robust And Highly Flexible Tunneling Application On amahi
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/openvpn@.service; disabled; vendor preset: disabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Fri 2019-03-22 12:10:38 EDT; 29s ago
Process: 3886 ExecStart=/usr/sbin/openvpn --cd /etc/openvpn/ --config amahi.conf --writepid /run/op
Process: 3885 ExecStartPre=/usr/bin/chmod -R 755 /run/openvpn/ (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 3884 ExecStartPre=/usr/bin/mkdir -p /run/openvpn/ (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 3886 (code=exited, status=1/FAILURE)
Status: "Pre-connection initialization successful"

Mar 22 12:10:37 CloudBoss.AVFX openvpn[3886]: Fri Mar 22 12:10:37 2019 /sbin/ip link set dev tun0 up
Mar 22 12:10:37 CloudBoss.AVFX openvpn[3886]: Fri Mar 22 12:10:37 2019 /sbin/ip addr add dev tun0 loc
Mar 22 12:10:37 CloudBoss.AVFX openvpn[3886]: Fri Mar 22 12:10:37 2019 ./amahi.up tun0 1500 1624 10.8
Mar 22 12:10:38 CloudBoss.AVFX openvpn[3886]: iptables v1.6.2: interface name `enp2s0enp2s0enp1s0' mu
Mar 22 12:10:38 CloudBoss.AVFX openvpn[3886]: Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more informa
Mar 22 12:10:38 CloudBoss.AVFX openvpn[3886]: Fri Mar 22 12:10:38 2019 WARNING: Failed running comman
Mar 22 12:10:38 CloudBoss.AVFX openvpn[3886]: Fri Mar 22 12:10:38 2019 Exiting due to fatal error
Mar 22 12:10:38 CloudBoss.AVFX systemd[1]: openvpn@amahi.service: Main process exited, code=exited, s
Mar 22 12:10:38 CloudBoss.AVFX systemd[1]: openvpn@amahi.service: Unit entered failed state.
Mar 22 12:10:38 CloudBoss.AVFX systemd[1]: openvpn@amahi.service: Failed with result 'exit-code'.

CloudBoss
Posts: 15
Joined: Fri Mar 08, 2019 1:19 pm

Re: openvpn server not running

Postby CloudBoss » Fri Mar 22, 2019 9:28 am

here is the openvpn@.service file

[Unit]
Description=OpenVPN Robust And Highly Flexible Tunneling Application On %I
After=network.target

[Service]
Type=notify
PrivateTmp=true
ExecStartPre=-/usr/bin/mkdir -p /run/openvpn/
ExecStartPre=/usr/bin/chmod -R 755 /run/openvpn/
ExecStart=/usr/sbin/openvpn --cd /etc/openvpn/ --config %i.conf --writepid /run/openvpn/amahi.pid

[Install]
WantedBy=multi-user.target

CloudBoss
Posts: 15
Joined: Fri Mar 08, 2019 1:19 pm

Re: openvpn server not running

Postby CloudBoss » Fri Mar 22, 2019 11:50 am

latest after trying to configure tcp instead of udp


openvpn@amahi.service - OpenVPN Robust And Highly Flexible Tunneling Application On amahi
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/openvpn@.service; disabled; vendor preset: disabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Fri 2019-03-22 14:47:50 EDT; 34s ago
Process: 3968 ExecStart=/usr/sbin/openvpn --cd /etc/openvpn/ --config amahi.conf --writepid /run/openvpn/amahi.pid (code=exited, status=1/FAILURE)
Process: 3967 ExecStartPre=/usr/bin/chmod -R 755 /run/openvpn/ (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 3966 ExecStartPre=/usr/bin/mkdir -p /run/openvpn/ (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 3968 (code=exited, status=1/FAILURE)
Status: "Pre-connection initialization successful"

Mar 22 14:47:50 CloudBoss.AVFX openvpn[3968]: Fri Mar 22 14:47:50 2019 /sbin/ip link set dev tun0 up mtu 1500
Mar 22 14:47:50 CloudBoss.AVFX openvpn[3968]: Fri Mar 22 14:47:50 2019 /sbin/ip addr add dev tun0 local 10.8.0.1 peer 10.8.0.2
Mar 22 14:47:50 CloudBoss.AVFX openvpn[3968]: Fri Mar 22 14:47:50 2019 ./amahi.up tun0 1500 1624 10.8.0.1 10.8.0.2 init
Mar 22 14:47:50 CloudBoss.AVFX openvpn[3968]: iptables v1.6.2: interface name `enp2s0enp2s0enp1s0' must be shorter than IFNAMSIZ (15)
Mar 22 14:47:50 CloudBoss.AVFX openvpn[3968]: Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information.
Mar 22 14:47:50 CloudBoss.AVFX openvpn[3968]: Fri Mar 22 14:47:50 2019 WARNING: Failed running command (--up/--down): external program exited with error stat
Mar 22 14:47:50 CloudBoss.AVFX openvpn[3968]: Fri Mar 22 14:47:50 2019 Exiting due to fatal error
Mar 22 14:47:50 CloudBoss.AVFX systemd[1]: openvpn@amahi.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
Mar 22 14:47:50 CloudBoss.AVFX systemd[1]: openvpn@amahi.service: Unit entered failed state.
Mar 22 14:47:50 CloudBoss.AVFX systemd[1]: openvpn@amahi.service: Failed with result 'exit-code'.

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11457
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: openvpn server not running

Postby bigfoot65 » Fri Mar 22, 2019 12:33 pm

Mar 22 14:47:50 CloudBoss.AVFX openvpn[3968]: iptables v1.6.2: interface name `enp2s0enp2s0enp1s0' must be shorter than IFNAMSIZ (15)
The interface name is likely part of your issue.

It should not indicate the same interface name multiple times.

Do you have more than one network card installed on this machine?

Amahi only supports a single network interface.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

CloudBoss
Posts: 15
Joined: Fri Mar 08, 2019 1:19 pm

Re: openvpn server not running

Postby CloudBoss » Fri Mar 22, 2019 12:37 pm

1 network card for internet connection enp2s0
1 network card to connect to internal network, file server is not connected to internet at all it is enp1so

CloudBoss
Posts: 15
Joined: Fri Mar 08, 2019 1:19 pm

Re: openvpn server not running

Postby CloudBoss » Fri Mar 22, 2019 12:47 pm

enp2s0 is connected dhcp
enp1s0 is connected static

CloudBoss
Posts: 15
Joined: Fri Mar 08, 2019 1:19 pm

Re: openvpn server not running

Postby CloudBoss » Fri Mar 22, 2019 12:50 pm

enp2s0 is connected dhcp
enp1s0 is connected static

have it this way so server 27.2 tb windows 2012 server does not get attacked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests