No (local?) DNS when connected to OpenVPN

maartenpelgrim
Posts: 27
Joined: Mon Oct 12, 2015 2:44 am

Re: No (local?) DNS when connected to OpenVPN

Postby maartenpelgrim » Fri Mar 31, 2017 12:24 am

If the result does not show your IP address of the HDA, then there is something not right.
It shows my ip-adress.
BTW, when installing did you follow the guidance precisely and not deviate?
I did follow the guidance precisely, for as far as I can tell; it's not the first time that I have installed an Amahi server. I made sure that current Amahi ip adress is the same as in my control panel, DHCP and DNS are switched off on my modem/router and up and running on Amahi. I know it's working because I can access http://hda (for example) in a browser without any problems from within my home network; I can also ping it.

I am beginning to suspect that this is not an Amahi problem, but I'll need to check it first, for example by checking if I can make a VPN connection with another device than my laptop. If i remember correctly there has been an update of the network-manager-openvpn package in Linux mint (and ubuntu in general) recently. If my layman's eyes are not mistaken, there are more users with the same kind of issues:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... ug/1671606

Or is this something else?

Anyway, thanks a million for helping me out!

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 10955
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: No (local?) DNS when connected to OpenVPN

Postby bigfoot65 » Fri Mar 31, 2017 3:37 pm

You could be on to something.

Have you tried uninstalling the openvpn App and then reinstalling? Are you using the new client certificates?
ßîgƒσστ65
Applications Manager

maartenpelgrim
Posts: 27
Joined: Mon Oct 12, 2015 2:44 am

Re: No (local?) DNS when connected to OpenVPN

Postby maartenpelgrim » Fri Mar 31, 2017 11:20 pm

Have you tried uninstalling the openvpn App and then reinstalling? Are you using the new client certificates?
Yes, I did both; I have re-installed and restarted Amahi several times, and renewed my certificates accordingly.

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 10955
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: No (local?) DNS when connected to OpenVPN

Postby bigfoot65 » Sat Apr 01, 2017 4:58 pm

Not sure what else it could be.

Maybe if you could test from another client OS and see if the problem persists.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest