CLOSED: Sickrage does not start

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11419
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Sickrage does not start

Postby bigfoot65 » Mon Apr 13, 2015 6:23 am

Ensure the ownership permissions for .sickrage are set to apache:users. Then restart the service.

If it fails, please provide the output of:

Code: Select all

systemctl restart sickrage
ßîgƒσστ65
Applications Manager

User avatar
hemington1
Posts: 151
Joined: Mon Nov 26, 2012 6:38 pm
Location: Perth Western Australia

Re: Sickrage does not start

Postby hemington1 » Mon Apr 13, 2015 7:08 am

Bigfoot, I believe I killed it.
Re-install, reconfigure for SAB and torrent, load shows and working again.
Also manual backup of the settings............... :P
Amahi 11
Intel i7 quad core 2.8GHz
1 GiB Geforce graphics
16 GiB RAM
Sagemcom Gateway 3864 modem/router

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11419
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Sickrage does not start

Postby bigfoot65 » Mon Apr 13, 2015 8:02 am

LOL

All is well now I presume.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

phreaq
Posts: 87
Joined: Sun Jul 20, 2014 10:39 am

Re: Sickrage does not start

Postby phreaq » Mon Apr 13, 2015 9:07 am

I am having issues getting the service to start.

Here;s what I did after an uninstall, reboot, install of SickRage:

Code: Select all

cd /var/hda/web-apps/sickrage systemctl stop sickrage rm -rf .sickrage cp -R /mnt/samba/Newsgroups/SickRage_Backup/sickrage/.sickrage .sickrage chown -R apache:users /var/hda/web-apps/sickrage/.sickrage chmod -R 777 /var/hda/web-apps/sickrage/.sickrage systemctl start sickrage Job for sickrage.service failed. See 'systemctl status sickrage.service' and 'journalctl -xn' for details.
*I created a manual backup of my .sickbeard folder before, hence the different path.

any thoughts?

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11419
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Sickrage does not start

Postby bigfoot65 » Mon Apr 13, 2015 9:26 am

Did you check ownership of the .sickrage file?

Also check the output of:

Code: Select all

systemctl status sickrage.service
ßîgƒσστ65
Applications Manager

phreaq
Posts: 87
Joined: Sun Jul 20, 2014 10:39 am

Re: Sickrage does not start

Postby phreaq » Mon Apr 13, 2015 9:52 am

The owner is 'apache [48]'

I checked the code, and got the following:

Code: Select all

[root@localhost ~]# systemctl status sickrage.service sickrage.service - LSB: starts SickRage Loaded: loaded (/etc/rc.d/init.d/sickrage) Active: failed (Result: exit-code) since Mon 2015-04-13 11:40:24 CDT; 5s ago Process: 5647 ExecStop=/etc/rc.d/init.d/sickrage stop (code=exited, status=0/SUCCESS) Process: 11159 ExecStart=/etc/rc.d/init.d/sickrage start (code=exited, status=1/FAILURE) Apr 13 11:40:20 localhost.localdomain runuser[11161]: pam_unix(runuser:session): session opened for user apache by (uid=0) Apr 13 11:40:24 localhost.localdomain sickrage[11159]: Starting sickbeard: Your config version (7) has been incremented past what this version of SickRage supports (6). Apr 13 11:40:24 localhost.localdomain sickrage[11159]: If you have used other forks or a newer version of SickRage, your config file may be unusable due to their modifications. Apr 13 11:40:24 localhost.localdomain runuser[11161]: pam_unix(runuser:session): session closed for user apache Apr 13 11:40:24 localhost.localdomain systemd[1]: sickrage.service: control process exited, code=exited status=1 Apr 13 11:40:24 localhost.localdomain systemd[1]: Failed to start LSB: starts SickRage. Apr 13 11:40:24 localhost.localdomain systemd[1]: Unit sickrage.service entered failed state.

it looks like my backup is a new version, so, I then did an uninstall/reinstall, but did the initial update, and the service now starts...

but I now get a 503 error

phreaq
Posts: 87
Joined: Sun Jul 20, 2014 10:39 am

Re: Sickrage does not start

Postby phreaq » Mon Apr 13, 2015 10:00 am

here's the final results of the code you posted

Code: Select all

[root@localhost sickrage]# systemctl status sickrage.service sickrage.service - LSB: starts SickRage Loaded: loaded (/etc/rc.d/init.d/sickrage) Active: active (running) since Mon 2015-04-13 11:55:29 CDT; 3min 58s ago Process: 13571 ExecStop=/etc/rc.d/init.d/sickrage stop (code=exited, status=0/SUCCESS) Process: 13603 ExecStart=/etc/rc.d/init.d/sickrage start (code=exited, status=0/SUCCESS) CGroup: name=systemd:/system/sickrage.service ââ13662 python /var/hda/web-apps/sickrage/html/SickBeard.py --daemon --nolaunch --pidfile=/var/run/sickrage/sickrage.pid --datadir=/var/hda/web-apps/sickrage/.sickrage Apr 13 11:55:24 localhost.localdomain runuser[13605]: pam_unix(runuser:session): session opened for user apache by (uid=0) Apr 13 11:55:29 localhost.localdomain runuser[13605]: pam_unix(runuser:session): session closed for user apache Apr 13 11:55:29 localhost.localdomain sickrage[13603]: Starting sickbeard: [ OK ] Apr 13 11:55:29 localhost.localdomain systemd[1]: Started LSB: starts SickRage.

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11419
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Sickrage does not start

Postby bigfoot65 » Mon Apr 13, 2015 10:42 am

Ok so the service is running now. The web UI should work based on port 8082.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

phreaq
Posts: 87
Joined: Sun Jul 20, 2014 10:39 am

Re: Sickrage does not start

Postby phreaq » Mon Apr 13, 2015 11:36 am

http://192.168.1.10:8082/ says the website is unavailable

http://sickrage. <my name>/ says 503 service unavailable

phreaq
Posts: 87
Joined: Sun Jul 20, 2014 10:39 am

Re: Sickrage does not start

Postby phreaq » Mon Apr 13, 2015 12:27 pm

hmm, seems a full shutdown vs a restart did the trick, its up and running

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest