OpenVPN ALS Stopped

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11446
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: OpenVPN Stopped

Postby bigfoot65 » Mon Aug 04, 2014 12:36 pm

Not really a binary as it uses .jar files. I have not heard of issues from other Amahi users, so anticipate it is working fine for them.

If we can narrow down the issue, might be able to modify the app to work better.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11446
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: OpenVPN Stopped

Postby bigfoot65 » Mon Aug 04, 2014 12:52 pm

Just ran across this tutorial.
http://www.howtoforge.com/installing-ad ... -on-centos

If you cannot sort out the problem, maybe you can modify the current installed app using this guidance. It pretty much outlines what we did for Amahi, just had it all done for you.

I am going to add this to the wiki as a reference. We might need to update the Amahi app and see if it changes anything.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

rdagijones
Posts: 270
Joined: Thu Jan 26, 2012 7:56 am

Re: OpenVPN Stopped

Postby rdagijones » Mon Aug 04, 2014 7:44 pm

While looking at some sites

http://sourceforge.net/p/openvpn-als/di ... /da5be669/
and
http://dokuwiki.pcfreak.de/doku.php?id= ... openvpnals

and examining files suggested there I found the logs directory in /var/hda/web-apps/adito/server. If the service shuts down again I can look around and see if anything comes up.

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11446
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: OpenVPN Stopped

Postby bigfoot65 » Tue Aug 05, 2014 2:36 am

Sounds good. Hopefully you will find something useful in the logs.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

rdagijones
Posts: 270
Joined: Thu Jan 26, 2012 7:56 am

Re: OpenVPN Stopped

Postby rdagijones » Wed Aug 13, 2014 6:07 pm

Back in town and I have found something interesting about OpenVPN ALS stopping:

Check out post #4 on this forum:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1573549

I did this as root (as suggested in the above post)

Code: Select all

cd /var/hda/web-apps/adito/server ant start
and I got this:
Buildfile: /var/hda/web-apps/adito/server/build.xml

create-wrapper-conf:
[copy] Copying 1 file to /var/hda/web-apps/adito/server/conf
[echo] Creating wrapper configuration dynamically
[echo]
[echo] Java executable: /usr/lib/jvm/java-1.7.0-openjdk-1.7.0.65-2.5.1.2.fc19.i386/jre/bin/java
[echo] Wrapper directory: install/platforms/linux/x86

set-tools:

check-tools:

check-permissions:

start:
[exec] Starting Adito...
[echo] Adito started

BUILD SUCCESSFUL
Total time: 4 seconds
Now Adito service is running. I don't get it. I thought Apache Ant was built as part of the app install. What could be "unbuilding" it?

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11446
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: OpenVPN Stopped

Postby bigfoot65 » Wed Aug 13, 2014 6:23 pm

It's a pain in the butt app. Since development stopped a year or so ago, it's failing behind. The service does basically the same thing you did.

Chances are if you reboot, it will die again and have to be manually started. I am surprised you have had trouble with it as when I tested, it worked fine.

Please submit a bug on this problem if you have not already and I will try to take a look.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

rdagijones
Posts: 270
Joined: Thu Jan 26, 2012 7:56 am

Re: OpenVPN Stopped

Postby rdagijones » Sat Aug 16, 2014 3:15 pm


User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11446
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: OpenVPN ALS Stopped

Postby bigfoot65 » Sat Aug 16, 2014 3:18 pm

Thanks!

It's on the list to be reviewed. No estimate of when, but will keep you updated in the bug report.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

rdagijones
Posts: 270
Joined: Thu Jan 26, 2012 7:56 am

Re: OpenVPN ALS Stopped

Postby rdagijones » Fri Dec 19, 2014 9:49 pm

OK, back again. It took a while but OpenVPN ALS stopped working again. I have narrowed it down to something with Apache Ant. If, in terminal, I execute "start ant" from /var/hda/web-apps/adito/server OpenVPN ALS starts working again. If I reboot the server after applying this "fix" the OpenVPN ALS Server is still running. I can refresh the status and it seems to be working well.

I am thinking to set a cron job that runs a script that restarts Apache Ant from time to time to keep things going. What do you think?

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11446
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: OpenVPN ALS Stopped

Postby bigfoot65 » Sat Dec 20, 2014 8:51 am

That should not be necessary. Please reopen the bug report and add the latest info. We need to try and reproduce this issue and determine the root cause.

Oddly you are the only one who has reported this issue if I remember correctly.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests