qbittorrent not starting

thomasps
Posts: 135
Joined: Fri Feb 18, 2011 1:49 pm

qbittorrent not starting

Postby thomasps » Wed Mar 28, 2018 6:34 pm

I get a service unvailable for qbittorrent. Any idea?

Code: Select all

======= app install end @ 2018-03-28 19:30:35 -0600 ========== App: qBittorrent installed Failed to start qbittorrent-nox.service: Unit qbittorrent-nox.service not found. Starting qbittorrent.service Failed to enable unit: No such file or directory Enabling qbittorrent.service Reload systemctl daemon sed: can't read /usr/lib/systemd/system/qbittorrent-nox.service: No such file or directory Your HDA services have been restarted.

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2592
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: qbittorrent not starting

Postby cpg » Wed Mar 28, 2018 11:50 pm

Do you have access to the console (e.g. via ssh)?

If so, could you try

Code: Select all

rpm -q qbittorrent-nox
Something did not install well with this app. If you do have access then try (as root):

Code: Select all

dnf -y install qbittorrent-nox
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

kometscher
Posts: 1
Joined: Wed Mar 21, 2018 3:59 pm

Re: qbittorrent not starting

Postby kometscher » Thu Mar 29, 2018 9:41 pm

I am having the same issue with Qbittorrent getting "Service Unavailable"

Code: Select all

[nkometscher@hda ~]$ sudo dnf -y install qbittorrent-nox Last metadata expiration check: 0:39:01 ago on Thu Mar 29 17:14:01 2018. Package qbittorrent-nox-1:4.0.1-1.fc25.x86_64 is already installed, skipping. Dependencies resolved. Nothing to do. Complete!
Fedora 25 - Amahi 10

thomasps
Posts: 135
Joined: Fri Feb 18, 2011 1:49 pm

Re: qbittorrent not starting

Postby thomasps » Fri Mar 30, 2018 3:53 pm

No luck... even after reinstalling:

Code: Select all

[tspeidel@hda ~]$ sudo systemctl restart qbittorrent-nox.service [sudo] password for tspeidel: Failed to restart qbittorrent-nox.service: Unit qbittorrent-nox.service not found.

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2592
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: qbittorrent not starting

Postby cpg » Fri Mar 30, 2018 10:48 pm

I can reproduce it. Will look at it.
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

dannyoleson
Posts: 36
Joined: Sun Feb 23, 2014 8:40 pm

Re: qbittorrent not starting

Postby dannyoleson » Sat Apr 14, 2018 4:03 pm

Hello there! Any updates on this? I'm also having issues with qbittorrent.

Thanks!

arcfob
Posts: 8
Joined: Sun Apr 15, 2018 2:41 pm

Re: qbittorrent not starting

Postby arcfob » Sun Apr 15, 2018 2:43 pm

I'll second this issue. Just started happening recently. Service had worked fine until today. Tried reinstalling with no luck. Seeing same issue in logs.


sed: can't read /usr/lib/systemd/system/qbittorrent-nox.service: No such file or directory
Reload systemctl daemon
Enabling qbittorrent.service
Failed to enable unit: No such file or directory
Starting qbittorrent.service
Failed to start qbittorrent-nox.service: Unit qbittorrent-nox.service not found.
App: qBittorrent installed
======= app install end @ 2018-04-15 16:32:33 -0500 ==========

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 10828
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: qbittorrent not starting

Postby bigfoot65 » Sun Apr 15, 2018 6:27 pm

Made some updates to the qbittorrent App. The service should start now.

Please uninstall, then reinstall and report the results.

If you get a blank screen after accessing the app, add :8090 to the end of the URL. That should work.

I will make that change to the app if it's needed, but wanted to see how it works for other users first.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

arcfob
Posts: 8
Joined: Sun Apr 15, 2018 2:41 pm

Re: qbittorrent not starting

Postby arcfob » Tue Apr 17, 2018 4:44 am

No bueno.

Uninstalled and reinstalled as requested. Same issue appears present. Everything looks to point back to qbittorrent-nox.service being missing. I can manually run the process qbittorrent-nox. At which point it is running and listening on port 8090.

Thanks for the assist.

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 10828
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: qbittorrent not starting

Postby bigfoot65 » Tue Apr 17, 2018 6:56 am

@arcfob

What version of Amahi are you using?

Also please post the URL for:

Code: Select all

apaste --sysinfo
ßîgƒσστ65
Applications Manager

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest