miniDLNA not showing Movies folder

User avatar
hemington1
Posts: 154
Joined: Mon Nov 26, 2012 6:38 pm
Location: Perth Western Australia

miniDLNA not showing Movies folder

Postby hemington1 » Sun Jan 20, 2013 6:53 pm

This may be a simple fix, but I've been trying for a while now with no success. I'm now at the point where I need help.
I recently added a second hard drive to my HDA, as per the wiki and relocated my shared folders to that drive (as per the wiki). All went well. After changing the folder path in minidlna.config (as per the wiki)I can access Pictures and Music from any enabled device. However, the Movies folder is not showing.
I've checked spelling, path, and share permissions and all folders appear to be the same, so why is Movies not showing?
Amahi 11
Intel i7 quad core 2.8GHz
1 GiB Geforce graphics
16 GiB RAM
Sagemcom Gateway 3864 modem/router

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11863
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: miniDLNA not showing Movies folder

Postby bigfoot65 » Mon Jan 21, 2013 1:13 pm

Did you restart minidlna? I had problems similar and restarting it fixed mine.

I presume you checked this page out:

http://wiki.amahi.org/index.php/Dlna
ßîgƒσστ65
Applications Manager

My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 16GB RAM, 1TBx1+2TBx2+4TBx2

User avatar
hemington1
Posts: 154
Joined: Mon Nov 26, 2012 6:38 pm
Location: Perth Western Australia

Re: miniDLNA not showing Movies folder

Postby hemington1 » Mon Jan 21, 2013 8:50 pm

I used that wiki page. The only thing I haven't tried is the trouble shooting bash code.
Yes, I have restarted the minidlna server and the HDA server a few times with no change.
There are some solutions on the Ubuntu forums such as changing port from 8200 to 8201, but that doesn't solve the issue either.
I may also try making a new share (videos) and see if that is visible from the clients.
Amahi 11
Intel i7 quad core 2.8GHz
1 GiB Geforce graphics
16 GiB RAM
Sagemcom Gateway 3864 modem/router

User avatar
hemington1
Posts: 154
Joined: Mon Nov 26, 2012 6:38 pm
Location: Perth Western Australia

Re: miniDLNA not showing Movies folder

Postby hemington1 » Tue Jan 22, 2013 9:54 pm

Nothing I do will get a movie/video folder to show on the clients.
I've exhausted my google searce, so I'll give Media Tomb a go for movies for the moment.
Amahi 11
Intel i7 quad core 2.8GHz
1 GiB Geforce graphics
16 GiB RAM
Sagemcom Gateway 3864 modem/router

User avatar
hemington1
Posts: 154
Joined: Mon Nov 26, 2012 6:38 pm
Location: Perth Western Australia

Re: miniDLNA not showing Movies folder

Postby hemington1 » Sun Feb 10, 2013 7:16 am

After having another play with minidlna, I discovered the data file (file.db) was read only. Deleting the file and restarting minidlna created a new data file and a rescan.
This seems to have solved the issue of missing folders and files. They all show up on the clients now.
Amahi 11
Intel i7 quad core 2.8GHz
1 GiB Geforce graphics
16 GiB RAM
Sagemcom Gateway 3864 modem/router

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11863
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: miniDLNA not showing Movies folder

Postby bigfoot65 » Sun Feb 10, 2013 11:03 am

Great to hear it is solved. Would you be willing to update the DLNA troubleshooting area to indicate your solution? It would be greatly appreciated and help others.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 16GB RAM, 1TBx1+2TBx2+4TBx2

apastor
Posts: 175
Joined: Fri Jan 14, 2011 6:58 am

Re: miniDLNA not showing Movies folder

Postby apastor » Sun Feb 10, 2013 2:12 pm

Unfortunately that is only a temp fix. The problem will happen again.

I switched to mediatomb and that is working better.
Proxmox Server: Currently Not Running Amahi
CPU: AMD FX 6100 Six Core
RAM: 8GB DDR3
HDD: 4x1TB RAID10 (Adaptec)

User avatar
hemington1
Posts: 154
Joined: Mon Nov 26, 2012 6:38 pm
Location: Perth Western Australia

Re: miniDLNA not showing Movies folder

Postby hemington1 » Sun Feb 10, 2013 6:40 pm

apastor
yes, unfortunately a temp solution. I had a disconnection error in the minidlna log yesterday, which made the data file read only.
I had to repeat the fix to get new files to show on the clients.
Bigfoot, is this an sql related problem?
Amahi 11
Intel i7 quad core 2.8GHz
1 GiB Geforce graphics
16 GiB RAM
Sagemcom Gateway 3864 modem/router

User avatar
cpg
Administrator
Posts: 2612
Joined: Wed Dec 03, 2008 7:40 am
Contact:

Re: miniDLNA not showing Movies folder

Postby cpg » Sun Feb 10, 2013 11:16 pm

Sorry, I never experienced this before and I use the DNLA app often. It may be because I am still on F14.

This sounds like it would be a bug that we can locate/fix ourselves and report a patch upstream.

Is there a reproducible case we can replicate this with (in a small scale if possible, of course)?
My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 8GB RAM, 1TBx2+3TBx1

apastor
Posts: 175
Joined: Fri Jan 14, 2011 6:58 am

Re: miniDLNA not showing Movies folder

Postby apastor » Mon Feb 11, 2013 12:12 am

SQL is not needed for minidlna.

In F14 i never had the issue. Once going to ubuntu the problem started. Im not sure if its a minidlna issue or an ubuntu issue
Proxmox Server: Currently Not Running Amahi
CPU: AMD FX 6100 Six Core
RAM: 8GB DDR3
HDD: 4x1TB RAID10 (Adaptec)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests