Subsonic issue

theawesomes
Posts: 5
Joined: Tue Jun 07, 2011 12:52 pm

Subsonic issue

Postby theawesomes » Tue Jul 12, 2011 7:59 am

As I am not part of the tester program (yet, I would like to be) I have taken on installing Subsonic on my Amahi server. I used to run Subsonic from my desktop machine running Ubuntu 10.10 and 11.04 and had everything working properly. I had access to Subsonic via the *.subsonic.org address provided from any machine in or outside of my network, or from the Android app or the Air app. I created an Amahi server, moved all my songs to a samba share and installed Subsonic. Now, I have access using the provided *.subsonic.org address from OUTSIDE my network, and from on the Amahi server which it is running on, but not from any other device within my network.

I can point my other machines to the static ip of my amahi server at the defined port and subsonic pulls up fine. I also have an outside dyn-dns address pointing to my router's ip address. I can use that pointed to the proper port and get to subsonic. Other than that I can't get to it. The pain is I have to change my android app settings, which doesn't like the added port number on it, so i can't stream to my phone when i am working around the house, which is a bummer...

I found it interesting that when I type in the *.subsonic.org address it resolves to 10.0.8.1:port which works perfectly on the amahi server, and fails everywhere else.

Not sure if this is a router issue, i am doubting it, but not ruling it out. I appreciate any thoughts/suggestions. :)

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11457
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Subsonic issue

Postby bigfoot65 » Thu Jul 21, 2011 9:33 am

We have Subsonic packaged for Amahi obviously.

We are getting ready to stand up the tester program again, so it will be going though the paces and released soon after we hope.

How did you install it on your HDA? I might be able to shed some light on how to make it work better for you.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

theawesomes
Posts: 5
Joined: Tue Jun 07, 2011 12:52 pm

Re: Subsonic issue

Postby theawesomes » Thu Jul 21, 2011 10:14 am

Thank you for responding. :)

Yep, I saw the Subsonic app. I am sure that will simplify things, but until/unless I can use/test it manually installing it was the only way to use Subsonic.

I didn't do anything special (that I am aware of) during the install. I followed the instructions here: http://www.subsonic.org/pages/installation.jsp#rpm

I haven't setup my user account on my HDA as a sudoer (not sure if I should or not) so I typed 'su -' and put my password in. I downloaded the rpm from their site.

I can't remember if java was on there already, but I typed in their recommended command to install java:
yum install java-1.6.0-openjdk

I installed the rpm with the command:
yum install --nogpgcheck subsonic-4.4.rpm

I had already installed RPM Fusion (both repositories) from the apps for my HDA, so I installed the packages for transcoding with this command:
yum install lame flac faad2 vorbis-tools ffmpeg

I modified the config file to make the port use 8080 instead of 4040 and kicked the RAM up to 512. Other than that I didn't make any other changes. As stated before I can access Subsonic from outside the network just fine, so I know it is running. Just seems like a weird DNS thing with Amahi.

Again, I appreciate your response and I hope I provided enough info for you to help me out. :)

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11457
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Subsonic issue

Postby bigfoot65 » Thu Jul 21, 2011 10:36 am

Ok here are the basics to get it working.
  • Create a web app called subsonic. Assuming you are root user, from the terminal modify the .conf file for the web app you created (/etc/httpd/conf.d/10##-subsonic.conf) and add the following lines below the last ServerAlias:

    ProxyPass / http://localhost:4040/
    ProxyPassReverse / http://localhost:4040/


    Finally, restart apache and navigate to http://subsonic.
    service httpd restart

That should be it. Not a lot to making this one work. Hope this helps and please let us know how it goes.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

samdelgado
Posts: 1
Joined: Tue Sep 13, 2011 2:01 am

Re: Subsonic issue

Postby samdelgado » Tue Sep 13, 2011 2:02 am

I am having the same issue where I can't access subsonic from devices within my network, but it works perfectly outside of the network. I followed the directions of the last post and set up a web app for it, but the problem is still there.

guerilla
Posts: 65
Joined: Thu Jan 13, 2011 3:11 pm

Re: Subsonic issue

Postby guerilla » Wed Sep 21, 2011 5:56 am

I am having the same issue where I can't access subsonic from devices within my network, but it works perfectly outside of the network. I followed the directions of the last post and set up a web app for it, but the problem is still there.

I have just installed subsonic and all is working fine, could you post a copy of your .conf file which you modified.

theawesomes
Posts: 5
Joined: Tue Jun 07, 2011 12:52 pm

Re: Subsonic issue

Postby theawesomes » Tue Nov 29, 2011 5:47 am

Sorry for such a long delay in responding. I finally have some time to get back to troubleshooting this issue.

Ok, so before I was using port 8080, but I have since changed that back to using the subsonic defaults of 4040. I have also upgraded to version 4.5. I followed bigfoot's instructions on creating a webapp and modifying the .conf file. Here is my modified .conf file:

Code: Select all

<VirtualHost *:80> ServerName subsonic ServerAlias subsonic.[i]mynetworkname[/i].net ProxyPass / http://localhost:4040/ ProxyPassReverse / http://localhost:4040/ DocumentRoot /var/hda/web-apps/subsonic/html <Directory "/var/hda/web-apps/subsonic/html"> Options Indexes FollowSymLinks +ExecCGI AddHandler fcgid-script .fcg AllowOverride AuthConfig Order allow,deny Allow from all </Directory> ErrorLog /var/hda/web-apps/subsonic/logs/error_log CustomLog /var/hda/web-apps/subsonic/logs/access_log combined env=!dont$ </VirtualHost>
What works now:
- typing in 'subsonic/' in any browser on any machine from within my network.
- typing 'username.subsonic.org', which is the subsonic supplied dynamic dns entry to my server, works from outside my network and the browser from my server running amahi. In all cases when I type in 'username.subsonic.org' the url has been changes to 10.8.0.1:4040 which resolves correctly when run on the amahi server, but fails everywhere else.
- I also have a dyn-dns address that points to my router and wherever I am (inside or outside of my network) I can use 'dyn-dns.address.com:4040' and get to subsonic.

What I want is to be able to type in 'username.subsonic.org' from inside my network and have that resolve to my amahi server running subsonic. Instead of resolving to 10.8.0.1:4040 if it resolved to my amahi ip address in the 192.168.x.x range all would probably be good.

This isn't a show stopper by any means as I can use my dyn-dns address wherever I go, but it would add a level of polish for running subsonic on amahi.

Thanks for all your help.

Dave

Bobbika
Posts: 3
Joined: Fri Feb 24, 2012 4:07 pm

Re: Subsonic issue

Postby Bobbika » Mon Mar 19, 2012 6:11 am

Bump of an old thread, since the app has gone out of beta now 8-)

Out of the box I couldn't access the Subsonic server from the outside, and inside the network only by ip adress, so I looked up this thread and the wiki page for installing web apps. I took over the config file posted above here, and added one more line under ServerAlias, I added: myusername.yourhda.com

So the start of my /etc/http/conf.d/10xx-subsonic.conf file looks like this:

Code: Select all

<VirtualHost *:80> ServerName subsonic ServerAlias subsonic.home.com ServerAlias username.yourhda.com ProxyPass / http://localhost:4040/ ProxyPassReverse / http://localhost:4040/
This way I can access Subsonic through the *.yourhda.com address both in and outside my network, thanks for the useful information!

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11457
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Subsonic issue

Postby bigfoot65 » Mon Mar 19, 2012 7:31 am

The ServerAlias line you added is the only way to access it outside the network using the Amahi DynDNS. This is noted in the wiki guidance for accessing web apps outside your network.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

subzer0
Posts: 38
Joined: Fri Aug 16, 2013 1:26 pm

Re: Subsonic issue

Postby subzer0 » Mon Sep 09, 2013 1:27 pm

I cant get it to work from my phone on the local network. I have added the proxy settings and tested some ServerAlias but it will not work.

It works fina local from the browsers http://subsonic.home.com:4040) and external from the phone. I have setup a dns name from the subsonic gui http://subban.subsonic.org which works fine from the phone external but not internal.

Adress to my hda: http://hda.home.com/
Adress to the local subsonic http://subsonic.home.com:4040/
Adress that works external from my phone http://subban.subsonic.org

It would be nice if it works with the same adress external and internal.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests