can no longer access server dashboard with chrome browser

strebor71
Posts: 2
Joined: Sat Oct 24, 2020 12:33 am

can no longer access server dashboard with chrome browser

Postby strebor71 » Mon Nov 02, 2020 8:23 am

Hi, So, I have my server up and running for weeks now, dhcp and dns working fine. can access via ssh and can access dashboard with safari on mac but only using the ip address. if i try http://hda i get a blank page with a "4001" in upper left corner, both chrome and safari. if i try to access via ip address on chrome i get connection to this site is not secure connection refused try checking proxy and firewall. I was using my win10 machine to setup the server however the cpu died so in the meantime i am using my mac(s) to connect. I was able to connect via chrome on my windows computer without any problems. I use the same profile on all my machines for chrome so nothing different there i wouldnt think. I would say it is a chrome issue but Why can't i access via http://hda with safari? something must not be setup correctly. I have been through the network troubleshooter my results from

sudo systemctl status httpd
● httpd.service - The Apache HTTP Server
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/httpd.service; enabled; vendor preset: disabled)
Drop-In: /usr/lib/systemd/system/httpd.service.d
└─php-fpm.conf
Active: active (running) since Mon 2020-11-02 09:57:11 EST; 22min ago
Docs: man:httpd.service(8)
Main PID: 29736 (httpd)
Status: "Total requests: 3; Idle/Busy workers 100/0;Requests/sec: 0.00222; Bytes served/sec: 47 B/
Tasks: 307 (limit: 4915)
CGroup: /system.slice/httpd.service
├─29736 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND
├─29764 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND
├─29765 Passenger watchdog
├─29772 Passenger core
├─29777 Passenger ust-router
├─29793 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND
├─29794 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND
├─29795 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND
├─30085 /usr/sbin/httpd -DFOREGROUND
└─30161 Passenger RubyApp: /var/hda/platform/html

Nov 02 09:57:11 localhost.localdomain systemd[1]: Starting The Apache HTTP Server...
Nov 02 09:57:11 localhost.localdomain httpd[29736]: AH00558: httpd: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using localhost.localdomain. Set the 'ServerName' directive globally to suppress this message
Nov 02 09:57:11 localhost.localdomain httpd[29736]: Server configured, listening on: port 80
Nov 02 09:57:11 localhost.localdomain systemd[1]: Started The Apache HTTP Server.

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11861
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: can no longer access server dashboard with chrome browser

Postby bigfoot65 » Mon Nov 02, 2020 4:29 pm

Try clearing your browser cache.

Also, seems there must be a setting possibly in the browser causing the issue.

I can access my dashboard via Safari on my iPad with no issue. Also works fine with Chrome.

I presume your client is getting DHCP and DNS from the HDA. Might want to double check.

Something is wrong on your client machine.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 16GB RAM, 1TBx1+2TBx2+4TBx2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests