Filled shared partition, now sabnzbdplus doesn't work

TeamTherrien
Posts: 11
Joined: Sun Feb 09, 2014 12:14 pm

Filled shared partition, now sabnzbdplus doesn't work

Postby TeamTherrien » Sun Feb 09, 2014 12:46 pm

1. Installed express 7 on my dell xps. 8gb ram, 1TB drive.
2. Got everything working. Installed free apps, used shares with my windows pcs, able to access http://hda from all computers.
3. Purchased $25 credits
4. Installed sabnzbdplus, set it up and got it working.
5. Added complete/incomplete dl folder where the shares are, then set sabnzbdplus to use those.
6. At this point I hadn't realized my 1TB drive was partitioned into 3 drives. The shared drives are on the 30gb partition rather than the 900gb partition.
7. Bought and setup SickBeard. Worked well.
8. Woke up and nothing worked. 30gb partition was full.
9. Bashed through and deleted the incomplete dls to free up space.
10. Nothing worked still, so I rebooted.
11. Seemingly everything but sabnzbdplus works.
12. Uninstalled sabnzbd and reinstalled. No dice.
12. Troubleshot the service (systemctl status sabnzbd.service)
13. Told me /var/run/sabnzb/sabnzb-25915.pid was not readable.
14. Bashed to the directory, found file sabnzb-8080.pid
15. Realized 25915 was the odd port sabnzb was using.
16. Renamed sabnzb-8080.pid to sabnzb-25915.pid
17. Started sabnzb service and it actually didn't time out. App still doesn't work on dashboard.
18. Repeated troubleshooting and got the same message. Can't open sabnzb-25915
19. ls and found both sabnzb-25915.pid and sabnzb-8080.pid in the directory! 8080 was recreated.
20. Seems like a port snafu. Hda wants to use 25915 in multiple locations, but 8080 seems to be involved now.
21. Attempted 192.168.1.10:8080 and 192.168.1.10:25915 and neither work. 192.168.1.10:8081 is SickBeard and that works.

It's seems like something simple with a setting, but I'm rubbish with linux.

I really would appreciate help :)

[ Post made via iPad ] Image

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11800
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Filled shared partition, now sabnzbdplus doesn't work

Postby bigfoot65 » Sun Feb 09, 2014 12:57 pm

Did you change the port settings in the SABNZbd app? It installs and uses 25915 by default.

Would have to look at the settings to see what changes are needed to change the port. Recommend you not change the port though unless there is a dire need. It works well for most users on the default port installed.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 16GB RAM, 1TBx1+2TBx2+4TBx2

TeamTherrien
Posts: 11
Joined: Sun Feb 09, 2014 12:14 pm

Re: Filled shared partition, now sabnzbdplus doesn't work

Postby TeamTherrien » Sun Feb 09, 2014 1:05 pm

I have not changed any port settings.
It worked on 25915 until I filled up the drive.
I uninstalled/reinstalled from the hda app page and now 8080 got in the mix. I don't think there is an option to change the port on stall and it won't run so I can't change the port on the settings page.

And thank you for the quick reply :)

[ Post made via iPad ] Image
Last edited by TeamTherrien on Sun Feb 09, 2014 1:08 pm, edited 1 time in total.

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11800
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Filled shared partition, now sabnzbdplus doesn't work

Postby bigfoot65 » Sun Feb 09, 2014 1:08 pm

Not sure where the port 8080 came in then as the app does not use it. Recommend you uninstall, then try rebooting before you reinstall.

There may be something stuck with the ports that is causing the issue. Also ensure your client web browser cache is cleared. That can cause issues as well.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 16GB RAM, 1TBx1+2TBx2+4TBx2

TeamTherrien
Posts: 11
Joined: Sun Feb 09, 2014 12:14 pm

Re: Filled shared partition, now sabnzbdplus doesn't work

Postby TeamTherrien » Sun Feb 09, 2014 1:16 pm

I'll try that.

What is the preferred amahi/linux reboot method? I've rebooted once and I used the power button.

[ Post made via iPad ] Image

TeamTherrien
Posts: 11
Joined: Sun Feb 09, 2014 12:14 pm

Re: Filled shared partition, now sabnzbdplus doesn't work

Postby TeamTherrien » Sun Feb 09, 2014 1:55 pm

No change.

If I uninstall it again, is there a way to make sure all of the settings are removed?

Or is there a settings file I can change 8080 to the real port?

[ Post made via iPad ] Image

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11800
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Filled shared partition, now sabnzbdplus doesn't work

Postby bigfoot65 » Sun Feb 09, 2014 3:00 pm

You can check the settings file in /var/hda/web-apps/sabnzbdplus/html directory.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

My HDA: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz on MSI board, 16GB RAM, 1TBx1+2TBx2+4TBx2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests