CLOSED: Cannot add disk to pool

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11337
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Cannot add disk to pool

Postby bigfoot65 » Mon Apr 15, 2019 3:38 am

The command has two hyphens (--).

Please try again.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

bleriot
Posts: 20
Joined: Thu Oct 22, 2015 1:02 pm

Re: Cannot add disk to pool

Postby bleriot » Mon Apr 15, 2019 4:31 am

done :)

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11337
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Cannot add disk to pool

Postby bigfoot65 » Mon Apr 15, 2019 5:26 am

Can you please post the URL?
ßîgƒσστ65
Applications Manager

bleriot
Posts: 20
Joined: Thu Oct 22, 2015 1:02 pm

Re: Cannot add disk to pool

Postby bleriot » Mon Apr 15, 2019 7:27 am

Sorry, now I understand what it was that you asked for ;) ;) ;)

https://paste.fedoraproject.org/paste/x ... pCllszIR2g

thanks

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11337
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Cannot add disk to pool

Postby bigfoot65 » Mon Apr 15, 2019 2:28 pm

I see you are using the Express CD.

Noticed you improperly setup your OS drive. The majority of your disk space is in the /home directory.

Also don’t see any additional drives connected.

Did you follow the guidance I provided earlier to mount your Drives?
ßîgƒσστ65
Applications Manager

bleriot
Posts: 20
Joined: Thu Oct 22, 2015 1:02 pm

Re: Cannot add disk to pool

Postby bleriot » Tue Apr 16, 2019 12:34 am

thanks for your reply

I indeed have 2 drives connected and these are visible in cockpit as /dev/sdb1 and /dev/sdc1, and also in the Amahi setup pane disks/devices.

When installing Amahi I used the default settings in the installation procedure. Should I reinstall the hole system, but then what should I do different. Also where can I find the info on that?
I do believe that I've followed all the guides that are there, but I could be wrong.

Also, since I need to run this system on a headless, system (HP X510 Data Vault), I have to install the system on another machine and then move the drive to the X510. When i boot the system in the X510, and log in into the server, the 2 disks are "recognized" as stated, but nothing more.

Thanks :)

bleriot
Posts: 20
Joined: Thu Oct 22, 2015 1:02 pm

Re: Cannot add disk to pool

Postby bleriot » Tue Apr 16, 2019 1:16 am

Hi again

I did try the guide you gave me. I've been going thru it several times, and now it seemed to work properly.

I'll give you some more feedback when I have tinkered with it a bit more.

Thank you for your help so far :)

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11337
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Cannot add disk to pool

Postby bigfoot65 » Tue Apr 16, 2019 5:49 am

No problem.

I presume we can mark this closed.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

bleriot
Posts: 20
Joined: Thu Oct 22, 2015 1:02 pm

Re: Cannot add disk to pool

Postby bleriot » Tue Apr 16, 2019 3:25 pm

Sorry, but not yet :cry:

I did the hda-diskmount and the disks got added to the pool. so far so good.
I then added the "blue" line just like in the guide, an now I cant get the machine to boot!!!

I says " You are in emergency mode. After logging in, type "journalctl -xb" etc. etc. etc.

Cannot open access to console, the root account is locked.
See sulogin(8) man page for more details

Press enter to continue

Now what? :shock:

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11337
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Cannot add disk to pool

Postby bigfoot65 » Tue Apr 16, 2019 4:13 pm

Oh no that’s not good.

It’s fixable, but rather complicated. You’d have to find the guidance on the internet. It may take a while to fix too.

Would be best to restart unfortunately.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests