SOLVED: Error No space left on device when starting services

phreaq
Posts: 87
Joined: Sun Jul 20, 2014 10:39 am

SOLVED: Error No space left on device when starting services

Postby phreaq » Wed Nov 26, 2014 1:13 pm

I manually updated SABnzbd plus (as per the wiki), but the service wouldn't start, so I tried to manually start the service but get an error:

Code: Select all

[root@localhost ~]# systemctl start sabnzbd.service Error: No space left on device
However, running df -h shows no issues:

Code: Select all

[root@localhost ~]# df -h Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on /dev/sda3 114G 25G 83G 23% / devtmpfs 2.0G 0 2.0G 0% /dev tmpfs 2.0G 88K 2.0G 1% /dev/shm tmpfs 2.0G 552K 2.0G 1% /run tmpfs 2.0G 0 2.0G 0% /sys/fs/cgroup tmpfs 2.0G 356K 2.0G 1% /tmp /dev/sda1 190M 76M 100M 44% /boot /dev/sda2 3.8G 7.8M 3.6G 1% /var/hda/files/drives/drive99 /dev/sdh1 2.8T 2.4T 276G 90% /var/hda/files/drives/drive8 /dev/sdf1 1.9T 914G 950G 50% /var/hda/files/drives/drive5 /dev/sdi1 1.9T 1.1T 831G 56% /var/hda/files/drives/drive9 /dev/sdg1 1.9T 1.7T 180G 91% /var/hda/files/drives/drive7 /dev/sde1 1.9T 914G 950G 50% /var/hda/files/drives/drive4 /dev/sdj1 2.7T 2.2T 437G 84% /var/hda/files/drives/drive6 /dev/sdc1 2.8T 2.4T 434G 85% /var/hda/files/drives/drive2 /dev/sdb1 2.8T 2.1T 694G 76% /var/hda/files/drives/drive1 /dev/sdd1 2.8T 2.5T 254G 91% /var/hda/files/drives/drive3 none 4.0M 0 4.0M 0% /var/spool/greyhole/mem //127.0.0.1/Crashplan 114G 31G 83G 27% /mnt/samba/Crashplan //127.0.0.1/EXT1 2.7T 2.3T 437G 85% /mnt/samba/EXT1 //127.0.0.1/Music 3.7T 1.8T 1.9T 50% /mnt/samba/Music //127.0.0.1/Newsgroups 114G 31G 83G 27% /mnt/samba/Newsgroups //127.0.0.1/PB11 2.8T 2.1T 694G 76% /mnt/samba/PB11 //127.0.0.1/PB12 2.8T 2.4T 434G 85% /mnt/samba/PB12 //127.0.0.1/PB13 2.8T 2.5T 254G 91% /mnt/samba/PB13 //127.0.0.1/PB22 1.9T 1.7T 180G 91% /mnt/samba/PB22 //127.0.0.1/PB23 2.8T 2.5T 276G 91% /mnt/samba/PB23 //127.0.0.1/PB24 1.9T 1.1T 831G 56% /mnt/samba/PB24 //127.0.0.1/Photos 3.7T 1.8T 1.9T 50% /mnt/samba/Photos //127.0.0.1/Public 3.7T 1.8T 1.9T 50% /mnt/samba/Public //127.0.0.1/Software 3.7T 1.8T 1.9T 50% /mnt/samba/Software //127.0.0.1/Torrents 114G 31G 83G 27% /mnt/samba/Torrents //127.0.0.1/Users 3.7T 1.8T 1.9T 50% /mnt/samba/Users
I saw a few other threads, with the similar issue, but no resolution.

I ave also tried 'dfs -i' (12% was the highest, the rest 1%), and 'yum clean all', and no change.

Any thoughts?

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11679
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: "Error: No space left on device" when starting services

Postby bigfoot65 » Wed Nov 26, 2014 1:25 pm

What did you manually update? Can you provide a link to the wiki guidance? What Amahi version are you using?

The Amahi SABnzbd Plus application is the latest version for Amahi 7.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

phreaq
Posts: 87
Joined: Sun Jul 20, 2014 10:39 am

Re: "Error: No space left on device" when starting services

Postby phreaq » Wed Nov 26, 2014 1:55 pm

sorry for the confusion.

as per the wiki, I manually uninstalled the app (thru the HDA web pages), and then re-installed it.

Once it reinstalled, it did not start

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11679
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: "Error: No space left on device" when starting services

Postby bigfoot65 » Wed Nov 26, 2014 2:57 pm

Ok, I understand now. Recommend you uninstall the app, rename /var/hda/files/newsgroups/sabnzbd.ini file and try reinstalling. You might want to reboot before reinstalling to ensure everything is clean.

To see if the service is running, as root user do:

Code: Select all

systemctl status sabnzbd.service
ßîgƒσστ65
Applications Manager

phreaq
Posts: 87
Joined: Sun Jul 20, 2014 10:39 am

Re: "Error: No space left on device" when starting services

Postby phreaq » Wed Nov 26, 2014 3:37 pm

seems the reboot was the trick.

I uninstalled, rebooted, and installed, and all is good (I did not delete the .ini, it copied over fine).

thanks!

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11679
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: "Error: No space left on device" when starting services

Postby bigfoot65 » Wed Nov 26, 2014 3:43 pm

No problem. Good to hear it's working now. Something must have gotten stuck in a bad state. Sometimes a reboot fixes it like in Windows :D
ßîgƒσστ65
Applications Manager

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests