SOLVED: Shell In A Box not working correctly.

User avatar
spaceman
Posts: 79
Joined: Sun May 31, 2009 10:08 am

SOLVED: Shell In A Box not working correctly.

Postby spaceman » Sun May 31, 2015 12:20 pm

Hey guys, any suggestions about beginning to troubleshoot this problem with Shell In A Box:

Image

I've got my router forwarding port 4200 (and 22) and I also cannot use a standard SSH client (Remmina) to connect.
myHDA: TranquilPC BBS ~ Intel Atom D510 1.66 GHz ~ 4GB DDR2 RAM ~ 3TB Data Storage [RAID5]

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11419
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Shell In A Box not working correctly.

Postby bigfoot65 » Sun May 31, 2015 1:07 pm

Not sure what the issue might be. I have tested this app and works fine.

It could be an issue with exposing it outside the network. We do not test or provide support for that portion. There are may possibilities that could cause the issue. Might check the configuration file for it. There may be something in there only allowing local access.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

User avatar
spaceman
Posts: 79
Joined: Sun May 31, 2009 10:08 am

Re: Shell In A Box not working correctly.

Postby spaceman » Sun May 31, 2015 3:42 pm

Not having any SSH troubleshooting experience I didn't know where to start. I installed Webmin to give myself a head start and clicking on Servers | SSH Server I saw a rather self explanatory button: Start Server. :lol:

Not sure how or why SSH was turned off, perhaps it's one of systemd's [ahem] innovations...I'm sure there's a very simple command line, like sudo systemctl start ssh.service...but actually I remember this not working...goddamn Google says it's sshd. :oops:

I actually built a new server (a second test server which I have been meaning to do as a sandbox ofr ages) and replicated this problem out-of-the-box, at least I know it's easy to fix and if all else fails Webmin can do it for me. Maybe someone else will find this thread of three posts useful. :?
myHDA: TranquilPC BBS ~ Intel Atom D510 1.66 GHz ~ 4GB DDR2 RAM ~ 3TB Data Storage [RAID5]

User avatar
bigfoot65
Project Manager
Posts: 11419
Joined: Mon May 25, 2009 4:31 pm

Re: Shell In A Box not working correctly.

Postby bigfoot65 » Sun May 31, 2015 4:01 pm

Odd SSH was not running. Glad you sorted it out.
ßîgƒσστ65
Applications Manager

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest