Search found 32 matches

by CobaltPhoenix
Mon Oct 06, 2014 9:01 am
Forum: Networking
Topic: DHCP - Somewhat advanced
Replies: 7
Views: 1766

Re: DHCP - Somewhat advanced

I am sad to say that I have shutdown my Amahi server, likely for good. I have switched over all DNS and DHCP responsibilities back to the router. Funny enough, my network is now running faster than it has in a long time. Facebook, Tumblr, and other apps would barely load their content while on my ne...
by CobaltPhoenix
Fri Oct 03, 2014 6:09 pm
Forum: Networking
Topic: DHCP - Somewhat advanced
Replies: 7
Views: 1766

Re: DHCP - Somewhat advanced

I was referring to the profile setup on the site as well. It is not an option when building/creating a new profile. It just asks for IP address and gateway. Unless it auto senses what subnet mask to use, I think I am out of luck. I wish I knew what files to edit. I might just have to poke around.
by CobaltPhoenix
Thu Oct 02, 2014 6:28 pm
Forum: Networking
Topic: DHCP - Somewhat advanced
Replies: 7
Views: 1766

Re: DHCP - Somewhat advanced

It is not an option in the HDA build. Do you know what files I would need to edit? I tried the normal update of subnet and IP using ifconfig, but it resets on reboot.
by CobaltPhoenix
Thu Oct 02, 2014 2:44 am
Forum: Networking
Topic: DHCP - Somewhat advanced
Replies: 7
Views: 1766

DHCP - Somewhat advanced

I am trying to change a few settings with my HDA's DHCP server. I need to change the subnet mask from 255.255.255.0 to 255.255.0.0. Second, I need to change the DHCP IP address range. Quick backstory and explanation: Years ago, before I studied networking, I decided to stop using the default IP addr...
by CobaltPhoenix
Sun Dec 29, 2013 2:42 am
Forum: Networking
Topic: Adding IPv6 DNS resolution to Amahi 7
Replies: 14
Views: 5665

Re: Adding IPv6 DNS resolution to Amahi 7

This is great information, so thanks for your work in pulling it together. I have had a IPv6 allocation for several years but I have not been able to use it because of DNS issues related to IPv6 and Amahi. I am planning to upgrade to Amahi 7 soon, and when I do, I will follow your guidance for IPv6...
by CobaltPhoenix
Sun Dec 29, 2013 2:26 am
Forum: General Discussion and Announcements
Topic: Cannot access any installed apps from only one PC
Replies: 2
Views: 1477

Re: Cannot access any installed apps from only one PC

Okay, I am failing step 9 of the interactive troubleshooter. On my Windows 7 PC "nslookup hda.<myhdaname>.hda" is returning the following: Server: cdns02.comcast.net Address: 2001:558:feed::2 Realizing that the error is due to the HDA not working properly with IPv6 DNS, I went ahead and se...
by CobaltPhoenix
Sun Dec 29, 2013 1:01 am
Forum: General Discussion and Announcements
Topic: Cannot access any installed apps from only one PC
Replies: 2
Views: 1477

Cannot access any installed apps from only one PC

Admins: Please move to proper category if this does not belong here. I could not find one that fits my problem, though I could have missed it. I have a bit of a puzzler here. I am able to access all of my apps from my dashboard from every computer (and mobile device) in the house except my two Windo...
by CobaltPhoenix
Sat Oct 26, 2013 10:37 pm
Forum: Installation
Topic: SOLVED: Amahi 7 Install issues
Replies: 23
Views: 5079

Re: Amahi 7 Install issues

So far, so good. I had a strange hiccup with the hard drive partitioning. The automatic partition gave me three partitions, one for the system, one for /home, and one for /. The last one was only 48GB on a 300GB drive, and the /home partition was 218GB. This is where I was having issues with insuffi...
by CobaltPhoenix
Sat Oct 26, 2013 1:24 pm
Forum: Installation
Topic: SOLVED: Amahi 7 Install issues
Replies: 23
Views: 5079

Re: Amahi 7 Install issues

I managed to remove the right RAM stick the first time, and the bad RAM is gone. The disc passed testing with no errors, and Amahi installed without a problem. KDE Desktop is now installing, and everything looks good! It's strange, I had recently tested my RAM, so I didn't even think of it as the pr...
by CobaltPhoenix
Sat Oct 26, 2013 10:30 am
Forum: Express Disc
Topic: SOLVED: File transfer bug
Replies: 12
Views: 7503

Re: File transfer bug

Okay, it looks like I have bad RAM. A boot and nuke did nothing to solve the issue. Oh well, I wanted to try that program out anyways. I ran MemTest, and it found 2,505 errors by the time I checked back and stopped it. Trying to isolate the bad RAM stick. Once I do, I will try installing Amahi again...